Excursió de les Parròquies de la Vall Fosca al pessebre monumental de Sort i Esterri d’Àneu

El dia 30 de desembre, de ple dins les festes nadalenques, una colla de fidels de les Parròquies de la Vall Fosca van organitzar una excursió a diverses parròquies del Pallars Sobirà.

La primera parada fou a Esterri d’Àneu on van visitar l’eco-museu de les Valls d’Àneu on es mostra els tipus de vida que es portava fa cent anys a les nostres contrades i masies. Molts d’ells han reviscut aquells espais que potser havien vist de petits a casa seva. Tot seguit Mn. Andreu Rodríguez, rector de la parròquia de Sant Vicenç d’Esterri, els rebé i els mostrà els dos pessebres que tenen exposats a l’església (un d’ells fet pels infants de catequesi) així com diversos elements del romànic que conserven, de manera especial una pica baptismal.

La segona parada fou per a contemplar la Vila closa d’Escaló i fer-ne una explicació del Crist trobat de temps medievals i conservat en aquests moments al MNAC. Tot seguit els fidels de la Vall Fosca compartiren taula, tot celebrant les festes de Nadal.

A la tarda foren rebuts a l’església parroquial de Sant Feliu de Sort pel Sr. Benjamí, bon col·laborador de la parròquia i de professió fuster. Ell s’encarrega des de fa molts anys de construir un pessebre monumental dins l’església que mereix ser visitat. En aquest pessebre s’hi troben diversos elements característics de les comarques pallareses i de diversos oficis més valorats. Fins i tot hi és representada de forma excepcional el relleu muntanyenc de l’anomenada “geganta adormida”, visible des de diversos llocs de les comarques del Pallars. La visita finalitzà amb una cantada de nadales als peus de la imatge de l’Infant Jesús.

Compartir