Eucaristia amb els responsables de les Escoles de l’Institut de la Sagrada Família d’Urgell

Divendres dia 20 de setembre l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va presidir a la capella de la Residència de la Sagrada Família d’Urgell de La Seu d’Urgell una Eucaristia amb els Directors, Titulars, Pastoralites i Encarregats de comunicació de les Escoles de l’Institut de la Sagrada Família d’Urgell que durant aquell dia havien tingut una sessió de treball a La Seu d’Urgell per tal de compartir experiències i mètodes per imbuir el carisma de la Beata Anna Maria Janer en tots els àmbits de les respectives escoles.

Hi van participar una vuitantena de participants amb la participació de les Germanes Conselleres del Govern General de l’Institut, Gna. Aida López, Secretària general i encarregada de la secció de “Seu d’Urgell” i Gna. Victòria Bertran, encarregada de la regió de “Cervera” així com les Religioses de la Comunitat de La Seu d’Urgell i altres fidels de la ciutat.

Els participants provenien del Principat d’Andorra i de les ciutats de Madrid, Avinyó-Barcelona, Sabadell, Lleida, Matadepera, Viladecans, Masnou, Sevilla, Utrera i Guinea Equatorial.

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric subratllà la importància del laïcat en el món educatiu i la conveniència de formar-se i educar-se per tal que “la pastoral” no sigui només un element de l’oferta educativa sinó que imbueixi de forma transversal tot l’equip humà que treballa a les escoles de l’Institut de la Sagrada Família d’Urgell. Va destacar com la millor programació per a un mestre-professor és intentar viure personalment i fer viure als alumnes l’Evangeli de Jesús i destacà com St. Pau a la Carta als cristians de Galàcia (5,16-17) subratlla com els fruits de l’Esperit són l’amor, el goig, la pau, la paciència, la bondat, la fidelitat, la mansuetud i la sobrietat. Animà els educadors de les Escoles de l’Institut a saber desplegar en els nens, adolescents i joves totes les seves capacitats i virtuts com un gran ventall, sense menystenir-ne cap, i fent especialment referència a la importància d’obrir els infants i joves a la transcendència i al fet religiós. Destacà com el Papa Francesc li agrada dir sovint que l’essencial i carnet d’identitat de la vida cristiana són les Benaurances i el text proclamat en aquell dia de l’Evangeli segons Mateu, capítol 25. Finalment, en la memòria dels màrtirs Sant Andreu Kim Taegon, prevere i Sant Pau Chong i companys, laics, màrtirs a Corea, va destacar com l’Església de Corea a finals del segle XIX va ser capaç de mantenir-se malgrat la persecució religiosa a molts preveres i diaques gràcies al compromís ferm de molts cristians laics que van mantenir la fe i la van ensenyar a les generacions més joves.

Compartir