Eucaristia a Isona en sufragi del jesuïta missioner P. Albert Jou, fill del Bisbat d’Urgell

Tot coincidint amb la festivitat de St. Jordi, el 23 d’abril, l’Arquebisbe d’Urgell va presidir a la Parròquia de la Mare de Déu Assumpta d’Isona (Conca Dellà) una Eucaristia en sufragi del qui fou missioner jesuïta llargs anys a l’Índia, el P. Albert Jou, nascut a Bóixols, Diòcesi d’Urgell, i que havia estat seminarista d’Urgell abans d’entrar a la Companyia de Jesús. Concelebraren amb l’Arquebisbe, el Vicari General de la Diòcesi, Mn. Josep M. Mauri; el Rector de la Parròquia d’Isona, Mn. José de Jesús Navas; l’Arxiprest de Pallars Jussà i Rector de Tremp, Mn. Joan Antoni Mateo; Mn. Joan Peretó, el P. Antoni Facerías, S.F. i un prevere jesuïta company del P. Jou a Mumbai, Índia, el P. Josep M. Feliu, s.j. i el Secretari general i Canceller Mn. David Codina

A la seva arribada a la Parròquia el Sr. Arquebisbe fou rebut per l’Il·lm. Sr. Alcalde d’Isona i President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Sr. Constantí Aranda i pels familiars del P. Albert Jou, així com nombrosos fidels d’Isona.

El Sr. Arquebisbe mostrà l’estima que des del Bisbat d’Urgell sempre es va tenir envers el P. Albert Jou, s.j. ja que, a més a més de ser natural de Bóixols, sempre havia mostrat un gran arrelament a la seva terra i gran germanor amb els sacerdots de d’Urgell. L’homilia fou predicada pel jesuïta P. Josep Maria Feliu, que durant molts anys fou company del P. Jou a Mumbai, i que glossà la figura del P. Albert Jou com un home d’una gran bondat i finesa espiritual, al mateix temps, que molt humil i senzill així com un gran escriptor que va deixar diverses obres, entre elles, una vida didàctica de St. Francesc Xavier. Des de ben petit el P. Albert Jou havia manifestat a la família el seu desig de ser missioner i donar el millor de la seva vida al servei dels més pobres i necessitats. I es va realitzar ja que tota la vida missionera estigué a l’Índia, amic de tots i de totes les classes socials, i morí a Mumbai fa unes setmanes.

Al final de l’Eucaristia uns familiars del P. Albert agraïren als presents les seves pregàries i mostres d’estima envers el P. Albert i recordaren com sempre havia estat un home enamorat de la seva tasca com a missioner i alhora pendent de la família i la terra que l’havia vist néixer.  

Compartir