Es presenta el Festival Canòlich Music, que se celebrarà els 24 i 25 de novembre

El festival de música cristiana Canòlich Music es tornarà a dur a terme a la parròquia de Sant Julià de Lòria, al Principat d’Andorra, del 24 al 25 de novembre i aplegarà almenys uns 1.500 joves de diferents punts de Catalunya, de València i també d’Andorra. Uns 90 voluntaris, joves i adults, han començat a preparar l’esdeveniment, que suposarà la presència de deu grups de música actuant en un sol cap de setmana, una aposta forta que vol engrescar als joves i a les famílies que volen compartir la seva proximitat al missatge de Jesucrist a través de la música.

Enguany el festival, que arriba a la cinquena edició, ha convidat tres formacions estrella: els britànics LZ7 que ha estat molt amunt en les llistes d’èxits dels darrers anys, el músic electrònic Andy Hunter, i el grup Gospel Viu, que cantaran durant la missa, un dels moments estrella de l’esdeveniment.

L’Eucaristía, moment en el que s’ajunten els joves amb les famílies, els veïns de Sant Julià i persones que es desplaçen desde les comarques catalanes pirinenques i d’Andorra, tornarà al seu format d’animació litúrgica amb el cant de gospel i un grup multitudinari Gospel Viu, pel qual es muntaran unes grades a l’escenari principal de la carpa del Prat Gran, on se celebraran bona part de les activitats. També hi haurà una actuació del Cor Rock d’Encamp, format els joves i infants de l’Escola Andorrana d’Encamp, dels guanyadors del concurs “Dona’t a conéixer” de l’any passat Infinitum, i els grups consolidats Assisi, Sal 150, l’Artista Convidat, Àlvaro Fraile i One, un grup també andorrà.

”Canòlich Music vol innovar i fa propostes als joves que els permetin expressar què senten, i també que els ajuden a compartir experiències personals, tot iniciant-los cap a l’aprenentatge del silenci interior i de la pregària”; així es va explicar el Delegat de Joventut, Sr. Lluís Plana en la presentació de l’esdeveniment a la premsa, que es va fer a la Sala Rocafort del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Mn. Pepe Chisvert, el delegat d’Ensenyament, per la seva banda, va agraïr el suport de institucions, especialment al Comú de Sant Julià, per la realització de Canòlich Music i va avançar el leiv-motiv de tot el festival enguany: aprofundir en el contingut de l’encíclica Laudato Si i parlar de la cura de la natura i de quina és la responsabilitat d’aquesta generació vers les futures, en el sosteniment ambiental. Els delegats d’Ensenyament i Joventut, van assistir amb els Consellers de Comú de Sant Julià de Lòria Francesca Barbero i Joan Vidal, que van fer manifesta l’aposta del consistori en el suport en aquest festival, únic del seu estil a Catalunya i dels pocs a Espanya.
{youtube}playlist?list=PLvSz55iY4Mp3oSXIaeChWv_M87h3B5O5z{/youtube}

Compartir