Es presenta a La Seu d’Urgell el projecte de Càritas Eco-canvi

Càritas d’Urgell va presentar el 13 de maig el nou Programa Càritas ECO Canvi a la Seu d’Urgell, després d’haver-ho fet a Vielha i a Balaguer en dies anteriors. La Dra. Carme Borbonés, que ha estat presidenta de Càritas Catalunya durant anys, va pronunciar una conferència a la Sala Parroquial de Sant Ot, que va aplegar una nombrosa concurrència.
La Sra. Borbonés explicà l’aposta de Càritas per la veritable ecologia: una ecologia humana i de la natura, respectuosa amb les persones i els seus problemes i situacions, i respectuosa amb l’ecosistema i els seus límits, de tal manera que es tingui en compte la sostenibilitat dels grups humans en un entorn que si cuidem ens cuida. Per ella, l’autèntica aposta social és la que té en compte els més pobres, com reflecteix la doctrina social de l’Església, perquè només així la societat pot avançar en consciència. D’altre banda, també va encoratjar els assistents a ser respectuosos amb el medi ambient rebutjant els envasos de plàstic, i les coses d’un sol ús, reutilitzant en tot el possible, i llençar i abocar al medi ambient, que ja està saturat, més objectes i residuos.

Càritas Eco Canvi té diferents accions i activitats, com crear espais de convivència, conscienciar de la necessitat de reciclar i de donar sostenibilitat al nostre consum i el projecte d’ecologia humana i economia social dut a terme per Grapats Empresa d’inserció.  Es promou una manera d’entendre la vida a partir de la llum de l’encíclica del Papa Francesc Laudato si. Des de Càritas Urgell, la responsable del Centre d’activitats de Sant Ot, la Sra. Neus Puigsubirà va presentar l’acte -juntament amb el Rector de la Parròquia de Sant Ot, Mn. Ignasi Navarri- apostant per fer un treball personal i comunitari, fent us de les tres R, Reciclar, reduir i reutilitzar. A la conferència hi varen assistir una cinquantena de persones.

Compartir