Els joves d’Urgell fan el Camí de Santiago

Els joves dels grups Txt del Bisbat d’Urgell i monitors estan participant des del dia 2 de juliol en una de les activitats centrals de lleure i pregària organitzades desde la Delegació de Joventut aquest any: un pelegrinatge a Santiago de Compostela caminant. 12 nois i noies van sortir el dijous 6 de juliol de Ponferrada, a la província de Lleó, i faran uns 200 quilòmetres. La data d’arribada està prevista per al 12 de juliol. La sortida, que ja s’havia fet fa uns anys, permet que els pelegrins comparteixin el Camino no només caminant, sinó també pregant, coneixent- se, gaudint d’una activitat lúdica que també comporta dificultats a superar: condicions climàtiques i de resistència personal, qüestions relacionals i les situacions que al llarg del camí es van vivint.
Aquesta ruta forma part del Camí francès, una de les rutes més conegudes que porten a Santiago de Compostel.la, distingit per la UNESCO com Patrimoni Cultural de la Humanitat i Premi Princep d’Astúries de la Concordia.
Els joves van iniciar el itinerari a Ponferrada i en la primera etapa han caminat 21 km. fins a Vilafranca del Bierzo. En la segona etapa, van fer el recorregut fins a O Cebreiro (28,4 Km), per un paissatge de bosc i un dels trams més durs, ja que tot és pujada. En l’etapa 3 de O’Cebreiro a Triacastela (25,6 Km) els nois i noies d’Urgell han passat per Liñares, Hospital da Condesa, Padornelo, Puerto de O Poio, el punt més alt del Camí Francès a Galicia, Fonfría, O Biduedo, Fillobal, Pasantes y Ramil per finalment arribar a Triacastela.
Els caminants d’Urgell passaran per Gorolfe, Ferreiros i Sarria. Al seu pas, ermites romàniques, boscos, antics monestirs… Caminaran pels llocs de Os Valos, A Brea, O Rosario, Palas de Rei, Campo dos Romeiros, San Xulián do Camiño, O Mato, Casanova, Porto de Bois, Couto, Leboreiro, A Castañeda, Santa Irene, A Rúa, Arca, capital de O Pino, i es preveu que arribaran a Santiago el dia 12.
El pelegrinatge organitzat per la delegació de joventut, compta amb la presència del Delegat diocesà, Sr. Lluís Plana.

Compartir