Els infants d’Agramunt i Guissona, de colònies a la Casa de Bastanist

Del 2 al 15 de Juliol van tenir lloc les Colònies a Bastanist dels centres de Sió (Agramunt), Xino Xano (Bellvís) i Doll (Guissona) Tots i totes van tornar a casa sans i estalvis. Han estat 14 dies intensos, ocupats i, alhora, agraïts. No són dies de vacances ben bé, ho són de treball constant i d’activitat permanent. Amb el convenciment que l’“ociositat” no és bona per a res; ni per als grans ni pels menuts. Les activitats i proposades han estat constants. En un bon contrast amb el que viuen molts nois i noies, infants i joves i adults, quan no saben omplir el “temps de vacances” sinó amb llargues hores de somnolència, molt de temps a la piscina o a la platja o en un “voltar” pel poble, sense cap altre objectiu que “passar el temps”.

Els 14 dies de colònies a Bastanist han estat una oferta positiva, formativa i de sana convivència. Sap greu no poder acollir tots els infants que moltes famílies voldrien que hi participessin. Allà es cuida el cos i es treballa l’esperit. Hi ha activitats lúdiques, físiques i d’esforç i  moments de relax, de saber ocupar el temps a nivell personal, sigui escrivint a casa o fent una reflexió del dia, jugar o simplement estant assegut al costat d’un altre, sota l’ombra d’un arbre o parant el sol després d’un bon bany al riu o a la dutxa. També hi ha el moment de la reflexió, del silenci i de la pregària amb un gran esperit de recolliment. La jornada s’acaba sempre asserenant el cos i relaxant l’esperit. No som éssers només de cos; també l’esperit necessita atenció i cultiu.

Les Colònies han ofert la possibilitat de descobrir la nova família: infants, monitors, cuineres, intendents, infermers… Tots i totes necessaris per a la nova comunitat que allà formàvem. En el curs d’aquestes Colònies ens visità el gerent de la Fundació Pere Tarrés, el Sr. J.Oriol Pujol. Restaren gravades les seves paraules dirigides als infants i a tot el personal de la Colònia: “Heu d’estar molt agraïts: a Jesús que us brinda l’oportunitat d’aquestes Colònies; als pares que us hi han inscrit, confiant en els monitors i monitores que teniu; i a la natura que us envolta”.

Ara, en finalitzar-les, els participants volen fer un agraïment molt especial a la Mare de Déu de Bastanist. Hem gaudit tots i totes de salut. Ningú malalt, ningú accidentat (fora d’algun cop o un petit embenat). Hem complert tot el programa previst; el temps, tot i algun dia (més de nit) de pluja, no ha destorbat cap activitat. Que ara, l’esperit allà viscut, continuï dins la llar: treball, esforç, ocupació i moments de silenci, de quietud, de revisió i de pregària.

Compartir