El Sant Crist de Tremp

L’historiador de l’art especialista en època moderna Joan Bosch, ha atribuït l’autoria del Sant Crist de la basílica de Valldeflors de Tremp a l’escultor Agustí Pujol, considerat l’escultor català més destacat del període tardorenaixentista.
Agustí Pujol, el Jove (Vilafranca del Penedès, 1585 – Reus, 1628), fill de l’escultor Agustí Pujol el Vell, va ser un dels artistes més rellevants de la seva època. Va realitzar i va col·laborar en moltes obres escultòriques. Destaquen els seus treballs a l’església de Santa Maria de Verdú on realitzà el retaule de la Puríssima Concepció. També participà en la confecció de retaules a les esglésies de les poblacions de Terrassa, Martorell, Sarrià, Berga, Reus i Arenys de Mar.
Joan Bosch és professor d’història de l’Art a la Universitat de Girona i director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, adscrit a la UdG. Fa recerca sobre l’art dels segles XVI i XVII produït a Catalunya. És especialista en l’obra d’Agustí Pujol. Actualment col·labora, juntament amb Francesc Miralpeix, amb el Museu Diocesà d’Urgell, on coordinen els estudis de recerca sobre la part de la col·lecció de l’època moderna.

Compartir