El Pare Jaume Hereu presenta el seu llibre de sonets al Casal de la Missió de La Seu d’Urgell, en un acte ecumènic

El Casal Parroquial de la Missió, a la Seu d’Urgell, va acollir el passat divendres dia 19, l’acte de presentació del llibre de poemes «50 sonets a la Mare de Déu», del qual n’és autor el Pare Jaume Hereu, que és rector de la parròquia ortodoxa del Patriarcat de Sèrbia, de la Mare de Déu de la Tendresa, a Girona.
A l’acte que es va celebrar en un to marcadament ecumènic, a l’entorn de l’element comú de la imatge de la Mare de Déu, hi van prendre part Mn. Xavier Parés, Mn. Cinto Busquet, i Mn. Jordi Gasch, tots tres sacerdots catòlics de la nostra diòcesi d’Urgell, els quals coneixen al Pare Jaume des d’experiències diferents.
Mn. Xavier Parés va presentar l’autor i la relació que té amb la nostra diòcesi, principalment per què té casa a la població Cerdana, d’Estana. Per la seva banda, Mn. Cinto Busquet, va fer la lectura d’alguns poemes del llibre i es va mostrar esperançat en poder aconseguir aviat la unitat de les esglésies catòlica i ortodoxa. En la seva intervenció, Mn. Jordi Gasch, va comentar que es van conèixer a la Cerdanya on algunes vegades han compartit la pregària i «m’he sentit al costat d’un cristià com jo», afirmà.
Finalment, l’autor, el Pare Jaume, va explicar que aquest poemari de sonets dedicat a la Mare de Déu, vol fer referència a alguns títols que es donen a la Mare de Déu, com ara, «Estrella del Mar», «Reina de la Pau», entre altres. I en aquest sentit, va comentar que alguns d’aquests títols es troben a les lletanies del Sant Rosari que es resa a l’Església Catòlica Romana i també a l’Akathistos, que és el poemari litúrgic que es canta a les esglésies ortodoxes.
El Pare Jaume, és advocat de professió i ha publicat altres llibres de poemes que porten per títol: «Cants a l’Amor», «Records del Barri Vell» i «Trobes de Quermancó».

Compartir