El Papa crea Cardenal Mons. Joan Josep Omella

Els dies 28 i 29 de juny el Papa Francesc va presidir a Roma el Consistori de creació de 5 nous Cardenals, entre els quals l’Arquebisbe de Barcelona Mons. Joan Josep Omella, així com la missa de la solemnitat dels apòstols Pere i Pau. 

Va assistir als actes l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, amb la quasi totalitat dels bisbes de Catalunya, molts arquebisbes i bisbes d’Espanya encapçalats pel President de la Conferència Episcopal Espanyola Cardenal Ricardo Blázquez, i entre les autoritats civils la Vicepresidenta del Govern de l’Estat Soraya Sáenz de Santamaría i el President de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, així com la Ministra de Sanitat Dolors Montserrat i la Consellera de Governació Meritxell Borràs..

Els principals actes foren el Consistori a Sant Pere del Vaticà, la tradicional «Visita di calore» a l’aula Pau VIè. del Vaticà, el sopar d’honor a l’Ambaixada d’Espanya prop de la Santa Seu, l’Eucaristia de la solemnitat dels apòstols Pere i Pau a la Basílica de Sant Pere del Vaticà el dia 29, i el dinar ofert pel nou Cardenal al Col·legi Espanyol de Sant Josep de Roma. El divendres dia 30 el Cardenal Joan Josep Omella va presidir una missa d’acció de gràcies a la Capella de Sant Josep del Col·legi Espanyol de Roma.

Compartir