El Grup Folklore Casa de Portugal d’Andorra pelegrina al Santuari de Fàtima

Els membres del Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’ que dirigeix Jose Luis Carvalho, van participar el dia 23 d’abril al 16è pelegrinatge de Grups de Folklore portuguès al Santuari de la Mare de Déu de Fàtima, Portugal, una trobada organitzada per la Federació Portuguesa de Folklore.

Més de 3000 folkloristes vinguts de les diferents regions etnogràfiques del país lusità, de Suïssa i el Grup Andorrà format per 9 membres es van aplegar al Santuari amb els vestits regionals per rebre la Mare de Déu de Fàtima. Després de la desfilada dels estendards i membres dels 165 Grups presents va tenir lloc l’eucaristia dominical en presència de la imatge de la Verge Immaculada, seguint la processó de l’Adéu, moment emotiu per a tots els assistents. Un cop finalitzades les celebracions, els grups van aprofitar per intercanviar contactes i és que el Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’ ha estat un dels més sol·licitats per aquells que volen visitar el Principat d’Andorra.

El proper diumenge dia 30 tindrà lloc al Complex Sociocultural d’Encamp la 6ª edició del Festival de Folklore Ibèric amb més de 150 dansaires en representació del folklore d’Espanya – Agrupació Aires d’Andratx (Mallorca), del Principat – (Esbart Santa Anna d’Escaldes-Engordany) i el folklore portuguès a càrrec del Grup amfitrió i de l’Etnogràfic de Vila Praia de Âncora, que viatja directament des de Portugal.

Compartir