El grup de joves d’Urgell participa a la trobada de Taizé a Catalunya

Un grup de joves de la nostra diòcesi va participar el dissabte 16 de maig en la trobada i la pregària de Taizé Catalunya que es va dur a terme a Barcelona, amb l’assistència d’unes quatre-centes persones de la major part de les diòcesis catalanes i algunes d’altres diòcesis del territori espanyol.
La trobada, sota el lema «Una amistat que perdura» es va iniciar a les deu del matí amb l’acollida a la Facultat de Teologia i la celebració d’una pregària molt viscuda pels assistents, amb la participació de testimonis de totes les edats que van explicar la seva experiència i la seva transformació després de la visita a la comunitat de Taizé. Després els participants es van repartir en diversos indrets i aules per aprofundir en els «signes d’esperança» que significa la vivència de la realitat de la comunitat de Taizé en diversos àmbits, i com s’aplica això en el dia a dia des de diversos punts de vista: l’aplicació dels propis talents al servei de la societat, des de la vessant dels missioners, l’experiència religiosa, la tasca amb els marginats de la societat, l’ensenyament, la salut, la comunicació, el coneixement de la Bíblia…. Després de dinar, es va fer una trobada amb el Germà Pere, fill de Barcelona i membre de la comunitat de Taizé, a l’entorn de les quatre propostes per a transformar-nos en la sal de la terra: transmetre el nostre voltant el gust per la vida, comprometre’s en la reconciliació, treballar per la pau i tenir cura de la nostra terra. Va ser un moment de reflexió i recolliment, que va preparar els assistents per viure la intensa i joiosa pregària a Santa Maria del Mar, que va cloure el dia.
La pregària a Santa Maria del Mar va comptar amb l’assistència del Bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, el director general d’Afers Religiosos, Sr. Enric Vendrell, i el rector de Santa Maria del Mar, Mn. Salvador Pié.
El grup d’Urgell va estar acompanyat per Mn. Ivan Ayala i M. Carme Girart, membres tots dos de la Delegació de Joventut i que van anunciar que la propera trobada de Taizé Catalunya es farà a Urgell el mes d’octubre de 2016.

Compartir