El Festival Canòlich Music se celebrarà els dies 22 i 23 de novembre

El Festival de Música cristiana “Canòlich Music”, que se celebra al Principat d’Andorra des de fa set anys, ha convocat els joves i adolescents, a Sant Julià de Lòria, els propers 22 i 23 de novembre. Aquest encontre porta per títol “Atreveix-te, sigues tu mateix”, i hi ha com a convidats Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden, amb un programa pel matí de divendres dia 22, que acaba a les 16:00 en horari lectiu de les escoles, i un programa per dissabte 23 que inclou durant tot el dia jocs, tallers de reflexió i acompanyament, una Eucaristía animada per Vocal Groove, i un temps de concerts al Centre Esportiu. Aquest és un esdeveniment musical únic a Catalunya i Andorra, i dels pocs que hi ha a  Espanya.

El Festival es va presentar el dimarts 12 de novembre, en una roda de premsa en la que van ser presents Mn. Pepe Chisvert, Delegat d’Ensenyament i per la Consellera d’Afers Socials del Comú de Sant Julià de Lòria, Sra. Francesca Barbero. 

Van anunciar per aquesta setena edició del Festival Canòlich Music un canvi de format encara que mantenint la unió entre música i espiritualitat.  Amb el lema “Atreveix-te.  Sigues  tu  mateix”, el Consell de Joves que ha participat en la coordinació de l’activitat vol  fer  reflexionar als participants sobre la influència de les xarxes socials en les seves vides, particularment, i de la societat, en general.

El divendres 22 de novembre hi participaran, en horari lectiu, els alumnes de 1r i 2n d’ESO de les tres escoles confessionals d’Andorra i de La Salle de La Seu d’Urgell. L’endemà i durant tot el dia –i part de la nit- el festival s’obre a tots els participants a partir de 3r d’ESO. Un format que vol adaptar-se als gustos i necessitats dels participants.

Els concerts es realitzaran al Centre Esportiu divendres a la tarda i dissabte a la nit. Aquesta edició comptarà amb la participació de DJ Garden, artista andorrà que ha punxat amb èxit en diverses festes de jovent del país; DJ Nira, que va cloure l’edició de l’any passat amb molt bones sensacions i que les enquestes post-festival van promocionar com a repetidor d’aquesta nova edició,  i  Cesc, vocalista  del  grup  guanyador  de  la  primera  edició  del  “Dona’t a  conèixer”, el concurs de joves promeses del Canòlich Music, i que ara, ja en solitari, vol sorprendre tal i com va fer en el seu pas pel programa “Factor X”.

 Destaca la participació de Miki Núñez. L’amistat i la col·laboració entre Cesc i Miki ha fet que els dos músics hagin decidit venir al  festival. Miki es va donar a conèixer per haver participat en el concurs Operación Triunfo 2018 i haver  representat  Espanya  al  Festival  d’Eurovisió  2019  amb  la  cançó  «La  venda».  El  13  de setembre  de 2019  va  crear  el  seu  primer  disc  en  solitari  Amuza  (que  significa  «diversió»  en esperanto). Aquest disc es va esgotar a Catalunya a la setmana de sortir.

 La música tindrà també un pes important en l’Eucaristia –on es convida al públic en general- de dissabte a la tarda, doncs es recupera l’esperit gòspel amb el grup català Vocal Groove, per omplir la també renovada església parroquial de Sant Julià de Lòria d’espiritualitat i vivència cristiana.  Tant divendres com dissabte al matí els participants podran posar-se a prova en “l’escape town” que els farà reflexionar sobre l’ús i abús de les xarxes socials a través d’un recorregut que els portarà  a  visitar  diferents  espais  de  Sant  Julià  de  Lòria.  Dissabte  a  la  tarda  també  podran participar en diversos tallers relacionats amb la música, la fe i la solidaritat que es realitzaran el Centre Cultural i de Congressos Lauredià.


{youtube}1_k2wesyWFg{/youtube}

Compartir