El Copríncep Episcopal rep el nou Consell Superior de la Justícia

El Saló del Tron del Palau Episcopal va acollir el matí del dia 20 de novembre un acte de valoració i suport del Copríncep Episcopal, Mons. Joan-Enric Vives, als nous membres del Consell Superior de la Justícia (CSJ) , presidits pel M.I. Sr. Enric Casadevall. A l’acte hi han estat presents el Representant del Copríncep Episcopal, Mn. Josep M. Mauri i la Secretària General dels Serveis del Copríncep, Sra. Concepció García Moyano.

El president del Consell de la Justícia, M.I. Sr. Enric Casadevall, ha fet en un breu parlament un agraïment al Copríncep pel suport rebut de la institució al llarg de la recent història d’aquest òrgan de representació, govern i administració de l’organització judicial. Ho ha fet en nom dels altres membres que inicien el seu mandat de sis anys: la vicepresidenta M.I. Sra. Maria Carme Torres, que va assumir la responsabilitat el mes de juliol passat, en substitució del desaparegut Jaume Sansa, la M.I. Sra. Olga Adellach, designada pel Copríncep episcopal, la M.I. Sra. Clàudia Arias, designada pels Magistrats i Batlles, i el M.I. Sr. Joan Cabeza, designat pel Copríncep francès.

El Copríncep Joan-Enric Vives, en el seu parlament, els ha encoratjat en la tasca institucional encomanada al tercer poder de l’Estat de vetllar perquè la justícia funcioni i de fer-ho amb caràcter democràtic i d’independència d’altres poders. Ha reclamat que vetllin pel bon funcionament de la Justícia, en aquest moment on aviat es compliran els 25 anys de l’aprovació de la Constitució Andorrana i de l’entrada en funcions del CSJ. Ha valorat el treball plasmat el 2016 en el “Recull d’obligacions i valors deontològics de Magistrats, Batlles i Fiscals”, i ha demanat per al Consell la confiança de la ciutadania, molta dedicació i encert en el treball, fet amb visió de futur. Així el Consell serà la garantia de la independència de la Justícia, i el seu motor de racionalització i adaptació modernitzadora.

En acabar els parlaments al Saló del Tron ha tingut lloc un intercanvi de parers informal.

Compartir