El claustre de la catedral mostra una exposició sobre les lletres del Beatus i d’altres llibres incunables

L’exposició «Les Lletres d’Ahir i d’Avui» s’ha inaugurat el dissabte dia 25 de juliol en un acte presidit per Mons. Joan-Enric Vives i Sicília, Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, i que ha comptat amb l’assistència del Degà del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya Dr. Jesús Del Hoyo Arjona i de la regidora de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell Sra. Montserrat Bonet, a més dels realitzadors i coordinadors de la mostra. 
Després dels parlaments, que s’han dut a terme a la Sala Sant Domènec, Michelle Francis-Cook (soprano) i Maria-Neus Devesa (piano) han interpretat tres peces vocals acompanyades al piano. En acabar, els assistents han visitat l’exposició al Claustre de la Catedral de Santa Maria d’Urgell.
La mostra fa un estudi en profunditat sobre el patrimoni de la grafia de les lletres que es conserven en documents i peces d’art històriques i de gran valor, que a La Seu d’Urgell es concentra en el Beatus de La Seu d’Urgell, el Missal de Galceran de Vilanova i al Llibre de les Usances, Privilegis i Immunitats de la Ciutat d’Urgell
El treball de recerca i desenvolupament ha estat realitzat pel Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, amb la col·laboració del Bisbat d’Urgell i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell. L’exposició està emmarcada en les activitats i propostes del projecte de difusió cultural de les diòcesis de Catalunya, «Catalònia Sacra». 
L’exposició es podrà visitar al claustre de la catedral de Santa Maria d’Urgell en els horaris habituals de visita del conjunt catedralici.

Compartir