Divendres Sant. Acció litúrgica de la Passió del Senyor

A la Catedral de Sta. Maria de La Seu d’Urgell, l’acció litúrgica de la Passió del Senyor va ser presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, el Divendres Sant dia 10 d’abril, enguany excepcionalment sense presència de fidels.
La celebració de la Passió del Senyor va comptar amb 3 parts: Litúrgia de la Paraula, Adoració de la Creu i Sagrada Comunió.
La Litúrgia de la Paraula va començar amb la lectura del llibre del profeta Isaïes i la lectura a la carta als Hebreus. Després es va proclamar el bell text de la Passió segons St Joan. Després de l’homilia va tenir lloc la Pregària universal que en aquest dia es especialment solemne. Enguany es va afegir una intenció especial «pels qui sofreixen en temps de pandèmia» demanant que «Déu Pare concedeixi salut als malalts, fortalesa al personal sanitari, consol a les famílies i la salvació a totes les víctimes que han mort».
La segona part consistí en l’Adoració de la Santa Creu que enguany va besar només el Sr. Bisbe mentre els altres concelebrants i els fidels que seguien la celebració des de casa per internet o TV veneraven en silenci.
La tercera part consistí en la Sagrada Comunió que s’havia consagrat el dia abans, Dijous Sant. 
Després de la postcomunió i l’oració sobre el poble el Sr. Bisbe animà els fidels a unir-se espiritualment des de les seves llars a la pregària davant el Crist de la Preciosíssima Sang que tindria lloc a les 20:05 del vespre.
Aquesta pregària presidida pel Sr. Arquebisbe davant la Sagrada Imatge del Crist de la Preciossíssima Sang serà un signe enguany que la tradicional Processó del Divendres Sant de La Seu d’Urgell que es remunta a l’any 1603 no podrà processionar pels carrers com és costum a causa de la crisi sanitària actual. 


https://youtu.be/booR0C_UGko

Compartir