Curs de formació d’Agents de Pastoral de Família i Vida sobre «Humanae vitae»

«Humanae vitae a cinquanta anys vista. El do de la procreació» va ser el tema que s’abordà aquest any en el Curs de formació d’agents de Pastoral de Família i Vida, que els dies 12 al 15 de juliol va organitzar, a Guadarrama, la Subcomissió Episcopal per a la Família i la Defensa de la Vida, dins de la Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la CEE.

Hi van participar diversos membres de la Delegació d’Urgell. El Curs estava orientat als delegats diocesans, membres dels equips de les delegacions i agents de Pastoral Familiar; sacerdots i laics; moviments i associacions familiars, COF ‘s; seminaristes que vulguin iniciar-se en la Pastoral Familiar; catequistes; professors de religió; i professionals de l’àmbit educatiu i pastoral; a més dels que estiguin interessats en els programes d’educació afectivosexual i vocació a l’amor en els diversos àmbits.

Aquest curs es va plantejar amb 4 objectius: Conèixer l’humus cultural que va donar origen a la promulgació de l’encíclica Humanae vitae del beat Pau VIè.; examinar els continguts fonamentals de l’encíclica i la seva recepció eclesial i social; estudiar el desenvolupament dels mètodes de reconeixement natural de la fertilitat humana en el context de l’educació afectivosexual; i conèixer les perspectives futures a partir de l’encíclica Humanae vitae després Familiaris consortio de sant Joan Pau II i d’Amoris Laetitia del Papa Francesc.

Compartir