Convivència dels seminaristes a l’inici de curs

El dies 5, 6 i 7 de setembre va tenir lloc a la Residència del Seminari de Solsona l’habitual convivència d’inici del Curs 2018-2019 dels Seminaristes que conformaran el Seminari Major Interdiocesà de Catalunya, que aplega els seminaristes de les set Diòcesi de la Província eclesiàstica Tarraconense. Van estar acompanyats per l’Arquebisbe d’Urgell i Bisbe delegat per al Seminari Interdiocesà Mons. Joan-Enric Vives i el bisbe diocesà de Solsona Mons. Xavier Novell, amb el nou Equip de formadors del Seminari: Mn. Javier Vilanova, Rector, Mn. Gabriel Casanovas, Vicerector, i Mn. Jaume Gené, Director espiritual, als quals es va incorporar en aquells dies el qui serà Tutor d’estudis, Mn. Joaquim Blas, prevere de Lleida i Vicedegà de la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts Cristianes.

Durant aquests tres dies van ocupar-se d’acollir els cinc nous seminaristes i fer una reflexió motivada i contemplativa de la vocació pròpia i de les activitats de l’estiu. També van tenir una Conferència amb debat sobre el Sínode de la Joventut, del proper octubre amb el Delegat de Joventut de Solsona Sr. Marc Trulls, van aprofundir sobre el nou curs i les seves exigències, i van acollir els nous serveis per a la comunitat. Finalment un recés de tot un matí predicat pel bisbe Xavier Novell.

Durant aquells dies van aprofundir en el coneixement de la ciutat i la Diòcesi de Solsona, amb l’acompanyament del mateix bisbe Xavier, del Vicari general Mn. Josep M. Vilaseca, del Delegat de Patrimoni Sr. Carles Freixes i del Director del Museu Mn. Lluís Prat, i visitaren el nucli antic la ciutat, la Catedral i el Palau episcopal amb el Museu Diocesà, i també giraren una visita al Santuari d’El Miracle, acollits per la Comunitat de monjos benedictins i el seu Prior P. Xavier Poch OSB on hi celebraren l’Eucaristia que presidií l’arquebisbe Joan-Enric Vives, per dipositar en les mans de la Verge Maria del Miracle la seva vocació i el nou curs que s’iniciarà el proper dia 12 de setembre.

Compartir