Consagració de les famílies a la Sda. Família de Natzaret i festa amb les Religioses

El diumenge 31 de desembre l’Arquebisbe d’Urgell va celebrar la Festa de la Sagrada Família amb dues celebracions joioses. La primera a la Residència de les Germanetes dels Ancians Desemparats de la ciutat de La Seu d’Urgell, amb les Gnes. Religioses, els sacerdots, els residents i el personal de la Llar de St. Josep que hi treballa. La segona amb les Religioses de la Sda. Família d’Urgell, a La Seu d’Urgell, prop del sepulcre de la beata Anna M. Janer on com ja és una tradició, les Religioses de la Sda. Família d’Urgell celebren en aquell dia una joiosa trobada de les Comunitats de La Seu i Andorra, i l’Eucaristia d’acció de gràcies, dins la qual és tradició que les Germanes de la Sda. Família d’Urgell renovin els seus vots i facin ofrena perenne al Senyor de la seva vida consagrada. Dins d’ambdues Eucaristies va consagrar un any més les famílies de la Diòcesi a les mans de Jesús, Maria i Josep.

L’Arquebisbe Joan-Enric glossant les lectures proclamades en la festa litúrgica de la Sda. Família animà les Germanes a viure la seva consagració amb joia i subratllà el valor de la família humana com el primer lloc on se’ns dóna la vida i la fe. Animà a veure sempre l’Església com una “família de famílies”, Església domèstica, que va més enllà de la família de la sang i que es fonamenta en el baptisme que ens incorpora a Crist, ens fa fills de Déu i germans els uns dels altres. Animà els consagrats i consagrades a estar atents als signes de Déu que ens poden parlar en la nostra vida ordinària i a respondre-hi amb generositat. Mons. Vives també va pregar i encomanar especialment totes les famílies del món, especialment aquelles que viuen les dificultats de la falta d’unió i trencament, els qui tenen malalts o les que no tenen feina, aliment, vestit o llar. L’Arquebisbe també recordà la coneguda al·locució del Papa Pau VIè. a la casa de Natzaret, durant el seu famós viatge a Terra Santa del 1964, remarcant el silenci, l’oració, el treball i l’amor entre tots els membres de les famílies. I animà les Congregacions de les Germanetes dels Ancians desemparats i de l’Institut de la Sagrada Família d’Urgell a viure els consells evangèlics de pobresa, obediència i castedat segons les Constitucions pròpies de cada Congregació i en esperit de família que va més enllà de la pròpia sang i que s’estén a totes les germanes de Comunitat.

Les Germanes de la Sda. Família d’Urgell feren aquesta bella pregària de renovació dels vots a l’ofertori:

«Jo, renovo la meva consagració a Déu en l’Església,

i el meu compromís de seguir Jesucrist

vivint els vots de Castedat, Pobresa i Obediència,

segons les Constitucions de l’Institut de Germanes

de la Sagrada Família d’Urgell.

Confio en la gràcia de Déu,

que demano per intercessió de la Sagrada Família,

i en l’ajut de les meves germanes,

per ser fidel a la meva consagració.»

Al final d’ambdues Misses, l’Arquebisbe d’Urgell va proclamar aquesta pregària de Consagració de les famílies a la Sagrada Família de Jesús, Maria i Josep:

Pregària de consagració de les famílies:

“Oh Jesús, Redemptor nostre misericordiós i ple d’amor, que havent vingut a il·luminar al món amb la vostra paraula i amb el vostre exemple, heu volgut passar la major part de la vostra vida humil, vivint subjecte a Maria i Josep a la pobra casa de Natzaret, santificant aquella Família que havia de ser el model de totes les famílies cristianes.

Acolliu benigne les famílies nostres, les de tota la nostra Diòcesi d’Urgell i del món sencer. Avui us les dediquem i consagrem a Vós.

Digneu-vos protegir-les, guardar-les i establir-hi el vostre amor misericordiós, amb la pau i la concòrdia de la caritat cristiana, perquè imitant l’exemple sant de la vostra Família, puguin assolir l’eterna benaurança.

Maria, Mare de Jesús i Mare nostra, amb la vostra piadosa intercessió feu arribar a Jesús les nostres súpliques i les nostres humils ofrenes, i obteniu-nos la gràcia de la seva benedicció.

Humil sant Josep, custodi santíssim de Jesús i de Maria, socorreu-nos amb les vostres pregàries en totes les necessitats espirituals i temporals, a fi que en unió amb Maria i amb Vós, puguem beneir eternament el nostre diví Redemptor Jesús.

Jesús, Maria i Josep recordeu-vos de les llars on manca treball, salut i amor. Uniu les nostres famílies perquè imitin la vostra Sagrada Família de Natzaret.

Amén.”

Compartir