Confirmacions de 17 adults a Andorra la Vella

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a l’església de St. Esteve d’Andorra la Vella, a un grup de 17 adults provinents de les Parròquies de Sant Julià de Lòria i de Sant Esteve d’Andorra la Vella. Van concelebrar amb l’Arquebisbe els Rectors de Sant Julià i de St. Esteve, Mn. Ramon Sàrries i Mn. Pepe Chisvert; així com Mn. Blai Fortuny, Mn. Josep M. Solé, Mn. Anto Pallikunnen i Mn. David Codina.
L’Arquebisbe va mostrar la seva satisfacció pel pas en la vida de fe que aquests adults realitzaven, molts d’ells amb motiu de la preparació al seu matrimoni canònic. Rebre el sagrament de la Confirmació significa “con-firmar” Déu el seu do, i “con-firmar” ells la fe que havien rebut ja en el Baptisme i que ara redescobrien per tal de tornar a creure i perquè el seu amor com a matrimoni fos sempre acompanyat per la presència de Déu en llurs vides.
Mons. Vives els va animar a tenir una identitat cristiana clara, a no renunciar mai a la pròpia personalitat i a anar “contra corrent” si convé, no deixant-se arrossegar per les modes passatgeres i efímeres. Els recordà comentant-les les tres paraules que el Sant Pare Francesc va donar com a fonamentals per a les famílies: “perdó, permís i gràcies” i els felicità pel seu compromís cristià i els animà a ser persones obertes a la vida i als altres, no essent tancades i egoistes.
Al final de la Missa els confirmats reberen una Bíblia de mans de l’Arquebisbe perquè la Paraula de Déu els sostingui en la seva vida matrimonial i junts compartiren un petit piscolabis als locals de la Parròquia.

Compartir