Confirmacions d’adults a La Seu d’Urgell

El dia 10 de juny l’Arquebisbe d’Urgell, a l’església de St. Miquel del conjunt Catedralici de Sta. Maria de La Seu d’Urgell, va administrar el sagrament de la Confirmació a 7 adults que provenien majoritàriament de grups de preparació al matrimoni de la Parròquia de St. Ot de La Seu d’Urgell. Concelebraren amb l’Arquebisbe el Degà del Capítol Catedral i Rector de la Parròquia de St. Ot, Mn. Xavier Parés, Mn. Jordi Miquel, responsable de l’església de Santa Magdalena i Mn. David Codina.
A la seva homilia el Bisbe Joan-Enric va posar de manifest la joia que sentia per poder administrar el Do de l’Esperit Sant a aquestes parelles que es preparaven per a rebre el sagrament del matrimoni. Els animà a “con-firmar” el do que ja havien rebut pel seu Baptisme i que Déu fos present sempre en la seva vida com a matrimoni, animant-los a participar a l’Eucaristia dominical, a pregar cada dia com a matrimoni abans d’anar a dormir, i a recordar-se del Senyor, llegint la seva Paraula. L’Arquebisbe els animà a fer servir les tres paraules que el Papa Francesc ofereix als matrimonis per a cada dia: “gràcies, perdó i permís”, mostrant el significat de cadascuna d’elles: “gràcies” per a valorar el bo de l’altra persona i ser delicat i atent en l’amor; “perdó” per a ser capaços de perdonar les petites o grans faltes de l’altre, perdonant tal com ens ho demana Jesucrist i “permís” per a saber viure l’amor i les decisions amb molt de diàleg i ajuda mútua, amb tendresa i diàleg. Per a tot això els ajudarà el do de l’Esperit Sant, que és l’amor de Déu que habita dins nostre.
Al final de la Missa foren obsequiats amb un Nou Testament perquè els acompanyi com a parelles i els aporti la llum de Déu a les seves vides. 

Compartir