Confirmacions al Santuari de Meritxell (Andorra)

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a 14 joves de les Parròquies de Canillo, Ordino, Encamp, Escaldes-Enrgodany i La Massana, el diumenge 13 de setembre al Santuari-Basílica de la Mare de Déu de Meritxell. Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector de Canillo, Mn. Ramon Rosell i el Rector d’Ordino, Mn. Joan Fenosa i el secretari Mn. David Codina. 

Tres joves l’acolliren amb unes sentides paraules a l’inici de la celebració. A la seva homilia glossà les lectures d’aquell diumenge on la Paraula de Déu insistia en la necessitat del perdó com a distintiu de l’amor del deixeble de Jesús. Un perdó que sempre és difícil però que amb l’ajuda de Déu podem donar i oferir als germans perquè hem de ser conscients que cadascú de nosaltres l’ha rebut, i ha estat perdonat per part de Déu. Per això, tal com diem al Parenostre, hem de saber perdonar de cor els nostres germans.

Animà els confirmands a exercir el perdó de cor, el que no guarda rancúnia, i els va demanar ser joves que mai no es burlessin dels companys a l’escola i que no fessin “bulling” ni cap altre tipus de discriminació al diferent. Va explicar-los el sentit profund de la força de l’Esperit Sant i la unció del Sant Crisma que rebien en la confirmació i com serien marcats, segellats, amb l’Esperit Sant, el Defensor, el Paràclit, que ens ensenya a pregar, ens defensa, ens guia per estimar sempre de forma més pura, i ens enforteix per ser reconciliadors i portadors de pau i consol.

Al final de l’Eucaristia el Cònsol Major de la Parròquia de Canillo, Hble. Sr. Francesc Camp, dirigí unes paraules als joves confirmats, felicitant-los pel sagrament que havien rebut i animant-los a afrontar la seva joventut amb fortalesa i resiliència sabent superar les dificultats de la vida com ho estaven duent a terme en la pandèmia actual.

L’Arquebisbe regalà als joves un Nou Testament, la Parròquia un llibre amb la història del Santuari de Meritxell, i el Comú un bolígraf.

Una fotografia davant la imatge de la Mare de Déu de Meritxell, Patrona del Principat d’Andorra, clogué la joiosa celebració dominical de les confirmacions a la casa-santuari de la Mare celestial, quan tot just s’acaben d’iniciar les celebracions del Centenari de la seva Coronació canònica (1921-2021).

Compartir