Confirmacions al Pas de la Casa (Andorra)

Diumenge dia 9 de juny al vespre, l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va presidir l’Eucaristia i va administrar el sagrament de la confirmació a 3 joves de la Parròquia de St. Pere del Pas de la Casa (Encamp-Principat d’Andorra). A la seva arribada a la Parròquia fou complimentat per la Cònsol Menor d’Encamp, Hble. Sra. Esther París i els Consellers de Comú del Pas de la Casa així com pel Vicari episcopal i Rector d’Encamp, Mn. Antoni Elvira i per Mn. Emili Villegas, vicari parroquial d’Encamp.

La Missa de Pasqua amb les confirmacions que l’Arquebisbe celebrà en llengua portuguesa tingué un to familiar molt viscut. A la seva homilia Mons. Vives destacà la joia de poder celebrar la Pasqua el diumenge de Pentecosta i que els joves rebessin la plenitud de l’Esperit Sant. L’Arquebisbe animà els joves confirmands a viure en la seva vida tres dimensions fonamentals que arrelava en tres paraules: vida, amor i testimoni. Vida, ja que Jesús ha Ressuscitat, i amb la seva Resurrecció ha omplert el món d’alegria i joia perquè sabem que la Resurrecció de Crist ens omple d’esperança i que un dia també ens cridarà a nosaltres a participar de la Vida Plena en el cel. Amor, perquè el llenguatge de l’amor és universal i permet que gent diversa, que parla diverses llengües, es comprengui en el llenguatge universal de l’amor i del servei als altres. Si estimes parles totes les llengües. Finalment, testimoni, ja que la Resurrecció de Jesús i l’enviament de l’Esperit Sant, ens ha de comprometre a explicar i manifestar als altres el que hem vist i hem sentit. En aquest sentit animà els fidels a saber parlar de Jesús amb les nostres paraules, però sobretot, amb el nostre testimoni, tal com afirmava Sant Pau VI a la seva exhortació apostòlica Evangelii nuntiandi: «L’home d’avui escolta més de grat els testimonis que els mestres o, si escolta els mestres, és perquè són testimonis».

Al final de la Missa la Parròquia regalà als joves un colom fet de fusta d’olivera de Betlem i l’Arquebisbe un exemplar del Nou Testament.

La Missa fou solemnitzada pels cants de la Coral de la Confraria de Nostra Senyora de Fàtima d’Andorra.

Compartir