Confirmacions a Vallfogona de Balaguer

Diumenge dia 6 de maig l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va administrar el sagrament de la confirmació a 22 joves de la Parròquia de St. Miquel de Vallfogona de Balaguer (Noguera) acompanyat del Rector Mn. Jordi Profitós.

A la seva homilia Mons. Vives animà els joves confirmands a valorar el més important de la vida que no són les coses supèrflues sinó la fe com a do fonamental que sosté totes les altres virtuts. Déu és Amor i estimar i ser estimats és el més fonamental de la vida. Una estimació que es concreta en la donació de la vida sense reserves per amor als germans. L’Arquebisbe destacà com l’amistat amb Jesús és permanent perquè ell pel Baptisme ens ha fet els seus amics estimats amb un pacte irrevocable que res ni ningú podrà trencar mai. I finalment, animà els joves a confirmar el do que havien rebut pel Bapstisme amb un sí ben generós que s’havia d’anar refermant cada dia amb la pregària, la participació a la Missa, les obres de misericòrdia i d’amor…  També els animà a ser factors de pau i reconciliació i pregà per les víctimes del terrorisme en el diumenge posterior a la dissolució de la banda terrorista ETA. 

Al final de la Missa Mons. Vives regalà als joves un Nou Testament exhortant-los a llegir cada dia un tros de la Paraula de Déu i explicant-los com pot esdevenir un llibre “perillós” perquè molts han canviat la seva vida a partir de la seva lectura.

Compartir