Confirmacions a Tremp

Diumenge dia 1 de juliol l’Arquebisbe Joan-Enric va presidir l’eucaristia dominical a la Parròquia de Sta. Maria de Valldeflors de Tremp, i va administar el sagrament de la confirmació a 12 joves de la Parròquia. Estava acompanyat pel Rector i Arxiprest, Mn. Joan Antoni Mateo i pel secretari general, Mn. David Codina.

En el comentari de les lectures de la Paraula de Déu del diumenge, l’Arquebisbe va subratllar la bellesa del Crist Vida Eterna, enviat al món perquè “tinguem vida, i vida abundant”. Per això reclama a Jaire que davant la malaltia i posterior mort de la seva filla, “tingui fe i no tingui por”. Va remarcar com la dona que patia pèrdues de sang, només tocant-li el mantell ja va quedar guarida, perquè la Vida fa fora la mort, la malaltia, el pecat i restaura la comunió amb Déu. També insistí que la noia tornada a la vida, amb el crit de “noia, aixeca’t!”, és representativa de la joventut que Crist i l’Església volen acollir i encaminar cap a l virtut i el bé. En aquest sentit, féu esment del proper Sínode de Bisbes de la tardor sobre “els joves, la fe i el discerniment vocacional”.

Per a concloure, els remarcà que Jesús s’ha fet benedicció per a tota la humanitat i que aquells que reben el baptisme i la confirmació, són també benedicció per al món. L’Esperit Sant Defensor els mantindrà sempre units a Jesucrist, sempre beneïts per Ell i alhora els farà instruments de Jesús i portadors de benedicció i de pau arreu on vagin.

Al final de la Missa la Parròquia els obsequià amb un portallapis amb la imatge de Santa Maria de Valldeflors i l’Arquebisbe els regalà el Nou Testament demanant-los que es mantinguin ferms en la pregària, l’eucaristia dominical, la lectura de l’Evangeli i el servei generós al pròxim.

Compartir