Confirmacions a St. Vicenç d’Esterri d’Àneu

Diumenge dia 23 de novembre, solemnitat litúrgica de Nostre Senyor Jesucrist Rei de l’Univers, l’Arquebisbe d’Urgell va administrar el sagrament de la Confirmació a 12 joves de la parròquia de St. Vicenç d’Esterri d’Àneu. Acompanyaren l’Arquebisbe el Sr. Rector de la Parròquia, Mn. Andreu Rodríguez i Mn. David Codina i hi assistí l’Il·lm. Sr. Alcalde d’Esterri d’Àneu, Sr. Ramon Villuendas.

A la seva homilia l’Arquebisbe glossà el text evangèlic proclamat de Mt. 25, 31-46 i el sentit de la solemnitat que clou l’Any litúrgic, i recordà com el Papa Francesc, a la seva trobada amb els joves a Rio de Janeiro l’estiu del 2013, havia assenyalat aquell text evangèlic com un text fonamental i síntesi d’allò que vol dir ser cristià i que ha de fer el cristià, juntament amb el text de les Benaurances: «Què hem de fer Pare? Mireu les benaurances que us aniran bé i si voleu saber quina cosa pràctica heu de fer, llegiu Mateu 25, que és el protocol pel qual ens jutjaran. Amb aquestes dues coses teniu el programa d’acció: les Benaurances i Mateu 25, no necessiteu llegir res més, us ho demano de cor». Mons. Vives subratllà com l’examen més important de tots els que tindrem a la vida i aquell que és fonamental és el de l’estimació i l’amor, i intentar ser bones persones que l’Evangeli concreta en l’amor als malalts, als pobres, als presoners, i als qui estan sols, perquè en ells viu el Senyor. Exhortà els joves a deixar-se guiar per aquest amor i a no abandonar mai Jesús en la seva vida, malgrat els pecats que els fills de l’Església i les persones que tractaran, en ocasions, puguin tenir. I els recordà el proverbi que fa més soroll un sol arbre que cau que un bosc sense que creix. L’Arquebisbe animà els joves a perseverar en el que aquests anys han après a la família, a la catequesi i a la parròquia, i a deixar-se guiar per l’Esperit Sant que en aquell dia rebien. És el do del Senyor de l’univers, del Pastor, del Camí, la Veritat i la Vida. I cal no perdre mai de vista la vocació a l’eternitat que se’ns ha regalat: Jesús ens vol al seu costat, a casa seva, per sempre.

Al final de l’Eucaristia els joves confirmats reberen de mans del Sr. Arquebisbe un Nou Testament i per part de la parròquia l’obsequi d’una petita creu i d’una imatge de Jesús. Després de la benedicció final tingué lloc un petit piscolabis a l’atri obert de l’església parroquial, on els feligresos van poder saludar personalment l’Arquebisbe.

img 2483img 2472

Compartir