Confirmacions a St. Esteve d’Andorra la Vella

El dia 1 de maig l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a 34 joves i 2 adults de la Parròquia de St. Esteve d’Andorra la Vella (Principat d’Andorra). Concelebraren amb l’Arquebisbe, l’Arxiprest de les Valls d’Andorra i Rector de la Parròquia, Mn. Ramon Sàrries, Mn. Emili Villegas, el P. Albano Teixeira i Mn. David Codina.
A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric subratllà com el nucli del missatge cristià és anunciar la mort i resurrecció de Crist per la nostra salvació i que això constitueix el centre de ser cristià. Exhortà els joves confirmands a rebre amb disponibilitat i obertura l’Esperit Sant en aquella jornada que els omplia amb els seus dons tal com ho va fer amb els apòstols després de la resurrecció de Jesús en el Cenacle a Jerusalem. Mons. Vives destacà la importància que per als cristians ha de tenir sempre Terra Santa i animà els fidels a peregrinar als Sants Llocs i a estimar les comunitats cristianes que allà viuen la fe i mantenen la Custòdia dels Llocs Sants pels Cristians. L’Arquebisbe recordà als joves que rebien aquell dia l’Esperit Sant com els apòstols i que això era per a ells un compromís de servei, bondat, obertura als altres i a Déu. També advertí als joves confirmands que ser veritablement cristià i seguir el Senyor, moltes vegades implica identificar-se amb la creu i ser perseguit pel fet de ser cristià. Cal donar la vida per Jesús. Alguns ho fan de forma heroica, com els recents cristians morts a Sri Lanka per la seva fe cristiana. Altres, ho han de fer cada dia donant testimoni al Senyor i rebent incomprensions o persecucions.
En el dia de St. Josep Obrer, i dia del Treballador, a les pregàries, el Copríncep episcopal demanà un treball digne i decent per a tothom i unes condicions de treball que tinguin en compte la dignitat de les persones. I pregà pels electes al Consell General d’Andorra, que l’endemà constituïen la primera sessió després de les eleccions del 7 d’abril.
Al final de la Missa, l’Arquebisbe regalà als joves un Catecisme i un petit colom fet amb fusta d’olivera de Terra Santa.

 
 
Compartir