Confirmacions a Ribes de Freser

Diumenge 26 de juliol, a l’església de la Mare de Déu Assumpta de Ribes de Freser, l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a 6 joves de la Parròquia de Ribes de Freser i de la Vall, dins l’Eucaristia dominical. Concelebraren amb l’Arquebisbe Mn. Emili Villegas, que aquell dia iniciava el seu ministeri com a nou Rector de totes les Parròquies de la Vall de Ribes i Mn. David Codina, Secretari general i Canceller.

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric va glossar les lectures proclamades en aquell diumenge. A la primera lectura (1R 3,5.7-12) Salomó demana a Déu «la gràcia de saber escoltar, perquè pugui fer justícia al poble i destriar el bé del mal». Déu lloà que Salomó li hagués demanat «no molts anys de vida, ni riquesa, ni la vida dels enemics» sinó discerniment per a poder escoltar i fer justícia. L’Arquebisbe exhortà els fidels a saber demanar a Déu aquesta «saviesa» per veure què és l’essencial de la vida que en aquesta pandèmia s’ha demostrat que és l’amor, la família, la fe, la solidaritat. En la festa de St. Joaquim i Sta. Anna recordà com els avis i àvies han de ser valorats i estimats perquè han ajudat a construir la nostra societat actual i mai no han de ser «descartats» pel fet de no ser productius. Finalment volgué felicitar els infants i joves perquè han demostrat un gran sentit de la solidaritat en aquesta pandèmia, per la seva generositat a l’hora de viure el confinament. Tot això, va subratllar Mons. Vives, és el «Regne de Déu», el «ser cristià», les bones obres que ens han d’acompanyar i que són la «perla fina» i “el tresor amagat” pels quals val la pena renunciar a tot.

Al final de l’Eucaristia Mons. Vives regalà als joves confirmands un Nou Testament i felicità Mn. Joaquim Cebrian en el dia de la seva onomàstica i aprofità per anunciar a la comunitat que a partir d’ara es traslladaria a residir al Seminari de La Seu d’Urgell i ajudarà el Bisbat des de noves tasques de servei.

Compartir