Confirmacions a Menàrguens (Noguera)

Dissabte dia 22 de juny l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives, va visitar la Parròquia de Sta. Maria de Menàrguens, va comprovar les necessitats del temple amb el seu valuós retaule i va administrar el sagrament de la Confirmació a una jove de la Parròquia.

A la seva arribada fou rebut per l’Il·lma. Sra. Anna Maria Calvís Munsó, Alcaldessa de Menàrguens i per alguns Regidors del Consistori a qui l’Arquebisbe felicità per la seva reelecció després de les darreres eleccions. L’Alcaldessa informà Mons. Vives de les principals actuacions realitzades en l’església parroquial, on destaca el seu retaule de fusta que presideix l’altar major, dedicat a Sant Vicenç, que és una obra important dins el barroc.

A continuació tingué lloc l’Eucaristia solemne en la festivitat litúrgica del Corpus Christi dins la qual la jove filla de Menàrguens Jasmina va rebre el sagrament de la Confirmació. Fou presidida per l’Arquebisbe i hi concelebraren el Rector de la Parròquia, Mn. Josep M. Aresté, Mn. David Codina i el diaca adscrit que hi col·labora pastoralment, Mn. Antoni Baldomà.

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric glossà el significat profund de la festa del Corpus: Jesús ens dóna la seva presència real a través de les espècies sacramentals del pa i del vi que, per l’acció sacramental del prevere, es converteixen realment en el Cos i la Sang de Jesús. En aquest sentit animà els fidels a tenir una fe d’infants ja que si Jesús ho pot tot i és el Totpoderós i si Jesús no diu mai mentides, ens cal confiar en la seva Paraula quan ens diu que “Això és el meu Cos entregat per vosaltres. Aquesta és la meva Sang vessada per vosaltres”.

Animà la jove que era confirmada a perseverar en l’amor i l’amistat amb Jesús perquè l’essencial és invisible als ulls i per això aquell dia ella rebia la plenitud del do de l’Esperit Sant que ja li havia estat conferit en el Baptisme. Finalment exhortà els fidels a alimentar-se del Cos i la Sang de Jesús en l’Eucaristia dominical que per a tot cristià ha de ser el centre de la seva vida espiritual.

Al final de la Missa la Parròquia regalà un petit recordatori a la jove Jasmina i l’Arquebisbe li féu obsequi d’un Nou Testament animant-la que cada dia en pogués llegir un trosset per alimentar la seva fe.

Compartir