Confirmacions a Llívia

Diumenge dia 28 de juny l’Arquebisbe d’Urgell va administrar el sagrament de la Confirmació a 15 joves de la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels de Llívia. Acompanyaren l’Arquebisbe en la celebració eucarística el Sr. Rector, Mn. Ramon Arderiu i Mn. David Codina.
A la seva arribada a Llívia l’Arquebisbe fou rebut per l’Il·lm. Sr. Alcalde Sr. Elies Nova, que li donà la benvinguda a la Vila. Junts visitaren el recentment restaurat Sant Crist en Majestat que ha estat col·locat en una capella de l’església parroquial. L’escultura que és una talla gòtica, propietat de la Parròquia, és d’autor desconegut i es trobava a la sagristia de l’església. Data de la transició dels segles XIII-XIV (la creu de fusta és actual) i les seves mides són : la creu 161 x 122,5 x 34,5 cm. i el Crist: 144 x 121,5 x 30 cm. La restauració ha consistit a fixar els despreniments de capa de preparació i pictòrica; netejar la brutícia amb gels tensioactius; i, finalment, com a presentació final, s’ha envernissat el Crist i s’han retocat les petites pèrdues, per tal d’unificar el conjunt.
A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric animà els joves confirmands a tenir confiança sempre en el Senyor Jesús, que mai no ens deixa sols i els animà a fer-se seves les paraules que Jesús diu al cap de la sinagoga: “Tingues fer i no tinguis por!”. Mons. Vives animà els joves a lluitar contra la por que ens bloqueja i ens paralitza i no ens deixa ser lliures i viure la fe amb joia i intensitat. També insistí en la necessitat que els joves confirmats tinguessin sempre presents en les seves vides les paraules que Crist adreça a la noia morta, filla del cap de la sinagoga: “Talita, cum”, és a dir, “Noia, aixeca’t!”. Amb Jesús ens podem aixecar de les nostres caigudes, faltes i pecats i fins i tot dels nostres fracassos personals. Finalment els animà a viure amb joia el Do de l’Esperit Sant que rebien en el sagrament de la Confirmació que els “segellava” de forma definitiva a Jesucrist, completant així l’itinerari de la seva Iniciació cristiana.
A les pregàries s’encomanà les víctimes dels atemptats terroristes dels darrers dies a França, Tunísia i Kuwait i es pregà per la conversió dels terroristes. També es tingué un record especial pels cristians perseguits a tants i tants llocs del món.
En acabar l’Eucaristia l’Arquebisbe regalà als joves confirmats un Nou Testament animant-los a llegir-ne cada dia un petit fragment perquè la Paraula de Déu creixi en els seus cors.

Compartir