Confirmacions a la Parròquia d’Encamp

Divendres dia 2 de juny l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la confirmació a 12 joves de la Parròquia de Sta. Eulàlia de Mèrida d’Encamp (Principat d’Andorra).

A la seva arribada a la Parròquia esperaven ja el Copríncep, els Hbles. Srs. Cònsols de la Parròquia, Jordi Torres i Esther París, i el Rector i Vicari episcopal de Pastoral Mn. Antoni Elvira i el Secretari del Consell Diocesà de Pastoral, Sr. Adolf Tugues, catequista del joves de la Parròquia, que li varen donar la benvinguda en nom de tota la Parròquia.

A la seva homilia l’Arquebisbe glossà les lectures de la Paraula de Déu proclamades exhortant els joves confirmands a ser com Sant Pau, que anà fins als confins del món llavors conegut, com era Roma, i predicar-hi l’Evangeli de la manera que pogués. I ser també com Sant Pere que va confessar Jesús amb tot el cor i amb tota l’ànima quan li digué confiat a Jesús ressuscitat: “Senyor, vós ho sabeu tot, ja ho sabeu que us estimo”. Animà els joves confirmands a dir-li al Senyor Jesús que l’estimaven en aquest dia tan important en les seves vides i dir-li sovint que el voldrien estimar sempre, al llarg de tota la seva vida de cristians, confessant-lo i no negant-lo mai. L’Arquebisbe subratllà com Pere, que havia negat tres vegades Jesús en la passió, ara el confessava tres vegades. L’Arquebisbe recordà als joves com tenien tota la vida per endavant i l’havien d’aprofitar per créixer en la fe i l’estimació a Jesús que havien après de petits a la família, a la parròquia, i que en aquell dia confirmaven, i que això ho podrien fer amb l’“ajuda de Déu”, amb el do de l’Esperit Sant, que havien de demanar mitjançant la pregària. Finalment, pròxima la festa de la Pentecosta, exhortà els joves i tots els fidels a obrir-se a l’acció misteriosa però real de l’Esperit Sant que se’ns confereix en plenitud per la imposició de les mans del Bisbe i la unció amb el Sant Crisma.

En acabar l’Eucaristia els joves reberen un Nou Testament i un petit signe de pau de mans de l’Arquebisbe.

Compartir