Confirmacions a La Catedral de Sta. Maria de La Seu d’Urgell

La Vigília de la festa de la Santíssima Trinitat, dia 10 de juny, a la Catedral Basílica de Sta. Maria de La Seu d’Urgell, l’arquebisbe Joan-Enric va administrar el sagrament de la confirmació a un segon grup d’una vintena de joves, que van seguir molt atentament la celebració. Van concelebrar amb l’arquebisbe Mn. Parés, Rector i Degà del Capítol, Mn. Jordi Miquel i Mn. David Codina.

A l’homilia l’arquebisbe va fer  notar el cami religiós de la humanitat des dels inicis dels homínids, i la recerca de la transcendència, a través del fet religiós. I la revelació de Déu que va venir Ell mateix en Crist a cercar la humanitat i fer-se-la seva, a través de l’Encarnació del seu Fill. Destacà la bella revelació de Déu que revelava el llibre de l’Èxode: «El Senyor és compassiu i benigne, lent per al càstig i fidel en l’amor», i la trinitat que aparex en la carta de Pau, així com l’Evangeli que ens parla de l’amor de Déu, que «tant va estimar el món que li donà el seu Fill únic, perquè no es perdi ningú dels qui creuen en ell». I animà els confirmands a acollir amb docilitat el do de l’Esperit Sant que els salvarà i defensarà al llarg de la seva vida.

Recordà el ritual de la confirmació i animà els padrins i les famílies a no deixar sols els joves, sinó aprendre a acompanyar-los amb paciència i amor.

Al final els regalà el Nou Testament i els demanà que llegissin amb regularitat els Evangelis de Jesús.

Compartir