Confirmacions a la Catedral de La Seu d’Urgell

Dissabte dia 30 de maig a la Catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell, l’Arquebisbe d’Urgell administrà el sagrament de la Confirmació a 12 joves de la Parròquia, dins l’Eucaristia de la solemnitat de la Santíssima Trinitat, i una germana d’un confirmand va fer la seva primera comunió. Estava acompanyat del Rector de Sant Ot, Mn. Xavier Parés, de Mn. Jordi Miquel i de Mn. David Codina.
L’Arquebisbe exhortà els joves a ser sempre adoradors de la glòria de Déu, Trinitat Santa, a buscar en tota circumstància el que més li agrada a Déu i a servir els seus germans, especialment els pobres, tal com Déu els estima. Remarcà que al llarg de la història de l’Església trobem sempre que els avantpassats van cercar en les construccions i en les institucions per ells bastides, «la major Glòria de Déu», tal com podem contemplar en la nostra bella Catedral del segle XII dedicada a Santa Maria pel Bisbe Sant Ot. I això és el que sempre hem de fer en totes les coses i accions: cercar el que a Déu li agrada i li dóna glòria; viure per a Déu, i que sempre se’n seguirà viure i estimar el proïsme.
Ser fill de Déu és el nostre gran tresor, ser amic de Déu és la nostra gran responsabilitat, ja que l’amor «s’ha de posar més en obres que en paraules», com deia St. Ignasi de Loyola. Animà els padrins dels joves a ser testimonis ferms davant dels confirmands, i encomanà a les famílies, als catequistes i a la comunitat cristiana, que els sostinguin i acompanyin al llarg de la seva vida.
Al final de la celebració els demanà que llegissin cada dia un fragment breu del Nou Testament que els va regalar.

Compartir