Confirmacions a Ger (Cerdanya)

Diumenge dia 10 de juny l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va administrar el sagrament de la confirmació a 12 joves i 1 adult a la Parròquia de Sta. Coloma de Ger (Cerdanya). A la seva arribada a la Parròquia fou rebut per l’Il.lm. Sr. Alcalde, Alfons Casamajó i pel Rector de la Parròquia, Mn. Xavier Parés.

A la seva homilia Mons. Vives remarcà com en aquell diumenge els confirmands rebien la plenitud de l’Esperit Sant. Déu els confirmava el do i ells confirmaven el compromís de fe del Baptisme. És l’Esperit Sant que ha d’ajudar els joves a ser testimonis de la veritat i de la llum i a rebutjar la mentida, la corrupció, l’engany i tota maldat. Aquesta és la fe catòlica que els joves poc després renovarien amb la seva professió de fe, ja que a partir d’aquell dia ja no han de creure només per tradició o per respecte als seus pares sinó que la fe esdevé personal com a seguiment de Jesucrist. L’Arquebisbe explicà catequèticament els signes de la Confirmació: la unció amb el Sant Crisma perquè l’Esperit Sant els penetri al llarg de tota la seva vida; les paraules del Bisbe “Rep el Signe del do de l’Esperit Sant” perquè havien d’estar oberts a l’acció de l’Esperit en la seva vida i el signe de pau del Bisbe perquè havien de testimoniar la pau arreu del món. 

Al final de la Missa l’Arquebisbe els lliurà un Nou Testament i la parròquia un recordatori de la seva confirmació i va animar els joves a llegir cada dia un tros de la Paraula de Déu perquè a partir de la lectura del Nou Testament moltes persones havien millorat i esdevingut més creients i generosos en la seva vida.

Un dinar de germanor al Poliesportiu de Ger amb la presència de l’Arquebisbe i de les famílies dels confirmanda clogué la joiosa la celebració.

Compartir