Confirmacions a Escaldes-Engordany

El 30 de juny l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives va administrar el sagrament de la confirmació a 24 joves de la parròquia d’Escaldes-Engordany (Principat d’Andorra), el primer dels dos grups previstos per a rebre aquest sagrament en aquesta parròquia després del confinament.

A la seva arribada a la Parròquia el Copríncep episcopal fou rebut pel Conseller de Comú, Hble. Sr. Valentí Closa i pel Rector de la Parròquia, Mn. Jaume Soy.

A la seva homilia l’Arquebisbe Vives subratllà com Jesús venç el mal i el dimoni gràcies al fet que és el Fill de Déu i té la plenitud de l’Esperit Sant. Un Esperit Sant que precisament els joves confirmands rebien aquell dia. Mons. Vives animà els joves a respondre amb generositat al do de l’Esperit Sant que rebrien en aquella jornada ja que confirmar vol dir que Déu aferma el do ja rebut al baptisme i vol dir tornar a fer nostre allò que ja havien rebut al seu baptisme. Animà els confirmands a ser persones de bé, que lluiten contra el mal i el pecat, com tantes persones hem vist que ho han fet en aquesta pandèmia del Covid-19, donant el millor de si mateixes com els sanitaris, metges, infermers, personal sanitari però també totes les persones anònimes bones que han donat el millor de si mateixes. 

Al final de la Missa, on participaren activament els joves responent amb unció tota l’Eucaristia, l’Arquebisbe regalà als joves un Nou Testament i els animà a llegir-ne cada dia un tros, i els felicità per la seva atenció i participació activa així com va voler agrair la feina dels catequistes que els han preparat gratuïtament al llarg dels anys de catequesi. Els cants de l’Eucaristia foren acompanyats a l’orgue pel Vicari Episcopal i Canonge de la Catedral, Mn. Antoni Elvira.

Compartir