Confirmacions a Encamp (Andorra)

Dissabte dia 1 de juny l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a 15 joves de la Parròquia de Sta. Eulàlia de Mèrida d’Encamp, i 1 de Canillo, i 1 d’Escaldes-Engordany, a Encamp (Principat d’Andorra).

A la seva arribada el Copríncep episcopal fou rebut per la Cònsol Menor de la Parròquia, Hble. Sra. Esther París Riba, i pel Vicari Episcopal i Rector d’Encamp, Mn. Antoni Elvira, així com pel vicari parroquial, Mn. Emili Villegas.

En la festa litúrgica de l’Ascensió del Senyor, l’Arquebisbe Vives va animar els joves confirmands a tenir la seva mirada fixa en les coses del cel i en els béns que perduren i que són el que podríem anomenar els valors o virtuts autèntiques que hem après a la família, a l’escola, amb els amics i amb les persones que ens estimen. La principal de totes el do de la fe en el Senyor Jesús. L’Arquebisbe advertí als joves confirmands del perill que pot suposar viure aïllats en el món virtual d’internet o de les xarxes socials que pot convertir-se en un perill quan ens tanca a la realitat i als altres. En aquest sentit animà els fidels a «trencar amb les bombolles» que ens poden fer caure en una actitud autoreferencial i d’autocomplaença que no té en compte els altres, i en darrer terme, a Déu. 

Animà els joves a viure amb alegria la festa de l’Ascensió perquè Jesús que puja al cel no ens deixa sols sinó que ens envia el seu Esperit Sant que misteriosament però realment ens acompanya al llarg de la vida. En aquest sentit els exhortà a tenir sempre presents les paraules de Sant Pau als cristians de Roma: «Qui serà capaç d’allunyar-nos del Crist, que tant ens estima?». Jesús sempre ens estima i encara que siguen pecadors o no responguem al seu amor, Ell sempre ens estima perquè el seu Sagrat Cor és tot de Déu i sempre ple de misericòrdia.

Al final de la Missa els joves confirmats reberen un Nou Testament de mans del Sr. Arquebisbe i la Parròquia els regalà un petit colom de fusta d’olivera fet a Terra Santa com a signe de la pau. Mons. Vives animà els joves a estimar i valorar sempre la Paraula de Déu i el Nou Testament que aquell dia rebien i pel qual moltes persones en el nostre món encara avui eren perseguides per amor a aquest llibre i a Jesús.

Compartir