Confirmacions a Barbens, La Fuliola i Ivars d’Urgell

Diumenge dia 2 de juny l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va administrar el sagrament de la Confirmació a les Parròquies de la Mare de Déu Assumpta de Barbens, de Sta. Llúcia de La Fuliola i de St. Andreu d’Ivars d’Urgell. Estigué acompanyat en les tres celebracions pel Rector de les Parròquies, Mn. Carles Albert Ospina i per Mn. David Codina.

A la Parròquia de la Mare de Déu Assumpta de Barbens foren 4 els joves confirmands. A la Parròquia de Sta. Llúcia de La Fuliola eren 3 noies les qui reberen la plenitud de l’Esperit Sant. I a la Parròquia de St. Andreu d’Ivars d’Urgell foren 6 joves i 2 adults els qui van rebre de mans del Sr. Arquebisbe el sagrament de la Confirmació. Els Alcaldes en funcions dels diversos municipis es feren present a les celebracions i acolliren la vinguda del Sr. Arquebisbe i a La Fuliola els dirigiren unes emotives paraules.

En la festa litúrgica de l’Ascensió del Senyor, l’Arquebisbe a la seva homilia subratllà com les oracions litúrgiques d’aquesta festa subratllaven el valor de l’alegria per la Resurrecció del Senyor que avui pujava al cel en l’Ascensió i que ens prometia el do de l’Esperit Sant que celebrarem el pròxim diumenge en la Pentecosta. Una sola festa, el misteri pasqual de la Resurrecció de Jesús, commemorada en 3 moments. El Senyor Jesús puja al cel per mostrar-nos la seva glòria però no ens abandona ni es desentén de nosaltres sinó que ens promet que ens enviarà el seu Esperit Sant. 

La festa de l’Ascensió de Jesús ens dóna esperança perquè a la Glòria on ha arribat Jesús nosaltres també tenim l’esperança d’arribar-hi un dia. A més a més, Jesús ens diu que «tornarà de la manera com vosaltres acabeu de contemplar que se n’anava al cel». El Senyor Jesús tornarà a buscar-nos perquè Ell és el Camí, la Veritat i la Vida i perquè a la «Casa del Pare» hi ha lloc per a tots. Per això els cristians vivim l’alegria i l’esperança enmig de les dificultats i contrarietats d’aquest món.

L’Arquebisbe animà els joves i adults confirmands a viure amb perseverança els valors i virtuts que els han estat transmessos pels pares, família, escola, parròquia… ja que aquests són valors sòlids que ens permeten superar les temptacions del tancament i de l’egoisme. En aquest sentit animà els joves a superar el perill de l’individualisme i l’hedonisme i l’exhibicionisme en què un mal ús de les xarxes socials pot fer-nos caure. Va recordar com els valors i virtuts fonamentals han de ser, per l’acció suau i misteriosa de l’Esperit, com una pluja fina, un rec «gota a gota» que amara la terra bona dels joves i que els va regant continuament de forma perseverant i eficaç, més enllà de les manifestacions extraordinàries de la gràcia de Déu que es puguin produir. Per això va animar els pares i padrins a ser aquest «gota a gota» que continuament va educant en l’amor, repecte i libertat però també amb l’exigència i la seriositat els seus fills i fillols.

Va recordar com Jesús digué als deixebles que «rebrien una força que els faria testimonis» indicant com ells havien de donar testimoni seu després de la seva Ascensió al cel. Animà els confirmands a ser testimonis de Jesús en el seu ambient: família, escola, treball, amics, etc. i que només qui ha vist i sentit de primera mà un fet, pot esdevenir-ne testimoni. Per això exhortà els joves a participar assíduament de l’Eucaristia, del sagrament de la reconciliació, de la lectura de la Paraula de Déu i de la vida parroquial perquè només qui està amarat de Jesús pot esdevenir-ne un testimoni autèntic i creïble.

Al final de cada celebració l’Arquebisbe Joan-Enric va regalar un Nou Testament a cada jove i adult confirmat demanant-los que en llegissin un petit fragment cada dia i va dir-los com aquell libre era un llibre que havien d’estimar molt perquè contenia les paraules de Jesús per les quals molts cristians arreu del món arriscaven fins i tot la seva vida. Cada un d’ells, en senyal de respecte i estimació a la Paraula de Déu, besà el libre del Nou Testament quan el rebien, en senyal d’amor i com un signe que volien que aquesta Paraula fos estimada.Compartir