Confirmacions a Andorra la Vella

Divendres dia 4 de maig al vespre l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra Mons. Joan-Enric Vives va administrar el sagrament de la confirmació a 30 joves de la Parròquia de St. Esteve d’Andorra la Vella. A la seva arribada a la Parròquia fou rebut pel Cònsol Menor de la Parròquia, Hble. Sr. Marc Pons i pel Rector i Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries. 
La celebració de l’Eucaristia fou  concelebrada pel Rector, Mn. Ramon Sàrries; el P. Albano Teixeira Fraga, sacerdot portuguès, encarregat de l’atenció a la comunitat portuguesa del Principat d’Andorra i Mn. David Codina.

A la seva homilia Mons. Vives exhortà els joves a viure amb intensitat i joia el sagrament que rebien aquell dia ja que Déu confirmava el do en plenitud que un dia els havia donat pel Baptisme i ells mateixos tornaven a dir sí al do amb una actitud d’obertura i acolliment significat per l’Amén que els joves diuen en rebre la unció amb el Sant Crisma. L’Arquebisbe els animà com a cristians a saber anar “més enllà” de les aparences i dels prejudicis i a saber veure la realitat profunda del món i de les persones que els cristians anomenen “ànima”, infosa des de la concepció per Déu. Per això tota persona té una dignitat immensa que cap circumstància de pecat en pot arrabassar. En aquest sentit animà els joves confirmands a evitar qualsevol mena de bullying o discriminació als companys o als diferents perquè tots som fills i filles de Déu. 

A les pregàries el Copríncep episcopal volgué pregar especialment per les víctimes del terrorisme i pels seus familiars en el dia que al Regne d’Espanya s’havia anunciat la dissolució de la banda terrorista ETA. Pregà perquè la pau i l’absència de violència armada pugui ser un moment propici per a la justícia i la concòrdia. I que cessin al món els atacs a la vida i dignitat de les persones.
Al final de la Missa la Parròquia regalà als joves un Nou Testament i un petit colom fet amb fusta d’olivera de Betlem que l’Arxiprest de les Valls d’Andorra va voler regalar als joves confirmats per ajudar econòmicament els cristians a Terra Santa.

Compartir