Confirmacions a Albesa

Dissabte dia 10 de setembre l’Arquebisbe d’Urgell va administrar el Sagrament de la Confirmació a 38 joves de la parròquia de la Mare de Déu Assumpta d’Albesa. Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector de la Parròquia, Mn. Alfons Velásquez; el diaca permanent que hi col·labora pastoralment, Mn. Antoni Baldomà; el col·laborador de la Parròquia, Mn. Ramon Clua i Mn. David Codina, secretari general del bisbat.

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric glossà les lectures proclamades en aquell diumenge que versaven fonamentalment sobre la misericòrdia de Déu. L’Evangeli (Lc 15) presentava les tres grans paràboles de la misericòrdia: l’ovella perduda; la dona que perd una moneda de plata i la paràbola del Pare misericordiós i els seus dos fills. Mons. Vives destacà la revelació de Déu com a Pare de misericòrdia que ens fa Jesús, davant les deformacions de la imatge de Déu que se n’ha fet la humanitat, i animà els joves confirmands a tenir sempre en la seva vida aquesta actitud misericordiosa envers els altres, ja que el nostre Déu és el Pare de la misericòrdia i nosaltres hem de ser “misericordiosos com el Pare,” tal i com ens recorda el lema de l’Any de la Misericòrdia convocat pel Papa Francesc.

L’Arquebisbe subratllà com Déu ens ha fet lliures i la llibertat no pot ser mai un pretext per a fer el que vulguem sinó que esdevé una responsabilitat. Adreçant-se particularment als joves confirmats els va convidar a utilitzar la seva llibertat per a fer el bé i no per a quedar atrapats en els ídols de molts joves: l’alcohol; la droga; el sexe desordenat, el consumisme i el passotisme. Els animà a viure una vida amb sentit i plena, que és la que Jesús ens ofereix ja que Ell és el Camí, la Veritat i la Vida. Glossant la Paràbola del Pare de la misericòrdia animà els fidels a tenir l’actitud del Pare de la paràbola que esperava cada dia amb ànsia si el seu fill petit que havia desitjat la seva mort tornava i que no es cansava de sortir a buscar-lo cada matí. Al mateix temps l’Arquebisbe animà els fidels a no tenir l’actitud del germà gran de la Paràbola que sent enveja quan sap que el seu pare ha fet matar el vedell gras i ha muntat una festa pel retorn del seu germà. Finalment, en la vetlla de la Diada Nacional de Catalunya, Mons. Vives animà els cristians a viure la Diada Nacional de Catalunya amb joia però aportant-hi l’específic dels catòlics: la pregària i el treball per la pau i el respecte entre les diferents formes de pensar i actuar, sempre buscant la unió i l’estimació entre tots els germans.

En acabar l’Eucaristia l’Arquebisbe regalà un Nou Testament als confirmats convidant-los que fos un llibre que valoressin i estimessin, llegint-ne cada dia un tros. I volgué tenir unes paraules d’agraïment per Mn. Ramon Clua que porta molts anys col·laborant a la parròquia i els feligresos d’Albesa, així com pel prevere veí de Castelló de Farfanya, Mn. Ramon Vila, que dirigeix la Coral que aplega tres pobles veïns, amb el d’Albesa.

Compartir