Confirmacions 2ª celebració a La Catedral de La Seu d’Urgell

Dissabte dia 26 de maig al vespre, a la Catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell, l’Arquebisbe d’Urgell va administrar el sagrament de la Confirmació a 11 joves de la Parròquia, dins l’Eucaristia de la solemnitat de la Santíssima Trinitat. Estava acompanyat del Rector de la Parròquia i Vicari General, Mn. Ignasi Navarri, de Mn. Jordi Miquel i de Mn. David Codina.

L’Arquebisbe predicant en la festa de la Santíssima Trinitat explicà com per Jesús i per l’Esperit Sant tenim accés a Déu, a la seva intimitat, que se’ns ha revelat com amor trinitari de persones. Exhortà els joves a ser sempre adoradors de la glòria de Déu, Trinitat Santa i Indivisa, a buscar en tota circumstància el que més li agrada a Déu i a servir els seus germans, especialment els pobres, tal com Déu els estima. Remarcà com St. Agustí ja afirmava que “ens has fet per a tu, Senyor, i el nostre cor està inquiet fins que no descansi en tu”, i com, enmig dels neguits i preocupacions d’aquest món, el més important ha de ser “esdevenir adoradors de Déu”, ja que la nostra autèntica felicitat és estimar-lo i que Ell ens estimi. Només Déu pot calmar les ànsies de felicitat i pau que tots els éssers humans tenim i les altres coses, per bones que siguin, no es poden comparar amb estimar Déu i ser estimats per Ell.

Citant St. Ignasi de Loiola recordà com en els seus Exercicis Espirituals, al Principi i Fonament, subratlla que “l’home és creat per a adorar, fer reverència i servir Déu, Nostre Senyor, i, mitjançant això, salvar la seva ànima”, i exhortà els fidels a saber adorar Déu de veritat amb la nostra vida entera. Adreçant-se als joves confirmands els recordà com en aquell dia rebien la plenitud de l’Esperit Sant que ja els fou donat en el baptisme quan, precisament, els van batejar en el nom de la Santíssima Trinitat. Animà els padrins dels joves a ser testimonis ferms davant dels confirmands, i encomanà a les famílies, als catequistes i a la comunitat cristiana, que els sostinguin i acompanyin al llarg de la seva vida.

Al final de la celebració l’Arquebisbe regalà als joves un Nou Testament i els demanà que llegissin cada dia un fragment breu. Aquests 11 joves s’afegiren als 36 que ja havien rebut la confirmació el dia de Pentecosta a la Catedral.

Compartir