Conferència Pasqual de Mons Vives a l’Arxiprestat de les Valls d’Andorra

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va impartir una de les conferències pasquals programades per l’arxiprestat de les Valls d’Andorra el dia 14 de maig, a la Sala de conferències de l’Església de Santa Maria del Fener (Andorra la Vella). I van assistir l’arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries, el Vicari episcopal i Rector d’Encamp, Mn. Antoni Elvira, l’Ambaixador del Regne d’Espanya a Andorra, Excm. Sr. Àngel Ros i els rectors de les parròquies d’Andorra i un bon grup de fidels.

Amb el títol “per un cristianisme més virtuós” l’Arquebisbe va animar a viure amb més intensitat i radicalitat la fe cristiana desenvolupant el sentit profund del “Magis” ignasià. Va destacar com el cristianisme és la trobada personal amb Jesús i que aquesta trobada personal ha d’impregnar la totalitat del nostre viure i s’ha de traduir amb obres concretes d’estimació a Déu i als altres. Va desgranar algunes de les actituds fonamentals de tot cristià: ser instruments de pau, el diàleg amb tothom, l’obertura als altres, posar els pobres i als marginats al centre de la nostra església… Per a fer això cal una intima unió amb Jesús a través de la lectura de la Paraula de Déu, la participació en els Sagraments, i la confiança en la Mare Església.

Finalment, va presentar les paraules del Cardenal Bergoglio a les Congregacions Generals abans de la seva elecció com a Papa: l’Església ha d’evangelitzar a tothom sortint de si mateixa anant a les perifèries existencials per no caure en la autoreferencialitat ni en el mundanisme espiritual. Tot un programa per a l’Església ja indicat pel Cardenal Bergoglio que després ha procurat exercir un cop escollit com a Papa Francesc.

Compartir