Conferència de Mons. Vives a la Residència St. Domènec de Balaguer

El dia 24 d’abril a la tarda Mons. Joan-Enric Vives va visitar la Residència geriàtrica de St. Domènec de Balaguer. A la seva arribada fou rebut pel President de la Junta de Patronat de l’“Associació Residència Geriàtrica Sant Domènec” Sr. Jaume Camarasa i pels membres de la Junta de la Residència així com pel Rector de Balaguer i Arxiprest de Noguera, Mn. Joan Pujol i el sacerdot allí resident Mn. Joan Escales. 

Mons. Vives s’adreçà a la sala d’actes de la Residència on s’havien aplegat una gran quantitat de padrins i padrines que van rebre l’Arquebisbe amb un fort aplaudiment. El President va adreçar unes paraules a l’Arquebisbe per agrair la seva presència.

A continuació Mons. Vives oferí una conferència als residents titulada centrada en Crist Resusscitat i en els Sants Patrons de Catalunya que s’esqueien aquella setmana de l’Octava de Pasqua: St. Jordi i ia Mare de Déu de Montserrat.

L’Arquebisbe començà la seva conferència amb les paraules incials del Papa Francesc a la seva recent exhortació “Crist Viu!”. Animà els padrins a agrair que Jesús visqui com ho celebrem per Pasqua i a ser.ne testimonis amb la pròpia vida. “Som joves del Crist”, Ell ens acompanya i no ens deixarà mai i això ens omple d’esperança malgrat les dificultats. Mons. Vives agraí el servei de tots els treballadors i voluntaris així com l’equip Directiu de la Residència perquè els padrins puguin tenir una vellesa digna i perquè estiguin ben atesos. Demanà als residents saber superar les tristeses i dificultats i a ser agraïts amb allò que rebem dels altres i de Déu mateix. I animà a viure amb esperit pasqual i amb esperança. Glossà les paraules evangèliques del “perdre la vida per Crist i l’Evangeli”, i la pregària de St. Ignasi “preneu Senyor i rebeu tota la meva llibertat… tot m’ho heu donat i a Vós ho torno”.

Tota la setmana de l’Octava de Pasqua se celebra com un sol dia de la Resurrecció de Jesús. Enguany en aquesta setmana s’escauen St. Jordi i la Mare de Déu de Montserrat, Patrons de Catalunya. 

Mons. Vives destacà com a Orient a les cases cristianes es col.loca una imatge de St. Jordi com a signe que són families cristianes. Per això St Jordi és el “megalomàrtir” d’Orient. Una estimació per aquest màrtir que ha traspassat a molts països i nacions, com per exemple: Anglaterra, Rússia, Geòrgia, Catalunya i Aragó… St. Jordi fa realitat com a màrtir el que Jesús havia demanat: “qui perdi la seva vida la salvarà”. Mons. Vives animà els padrins a saber donar la seva vida en el lloc on estan donant un sentit a les malalties, les dificultats o les pròpies limitacions de la vellesa. 

També els presentà la figura de la Mare de Déu de l’Abadia de Montserrat explicant la seva història fundacional i els símbols de la Sagrada Imatge. El Papa Lleó XIII, a instàncies del Bisbe Josep Urquinaona, va proclamar la M. de Déu de Montserrat Patrona de les Diòcesis catalanes i de Catalunya. 

I acabà amb un poema de Josep M. de Sagarra sobre el cavaller St. Jordi.

Compartir