Concert d’inauguració de la restauració del piano del Seminari d’Urgell

Divendres dia 15 de setembre, festa de la Mare de Déu dels Dolors, al Seminari diocesà d’Urgell, va tenir lloc un concert obert al públic en general amb motiu de la inauguració de la restauració del piano de cua Rönisch, un piano “històric” del Seminari, que té més de cent anys. Va assistir-hi l’Arquebisbe Joan-Enric, els Vicaris Generals de la Diòcesi d’Urgell, sacerdots, els seminaristes i una gran quantitat de públic que va omplir la sala de conferències.

Abans del concert Mn. Benigne Marquès, impulsor de la restauració de l’instrument musical, va presentar-ne breument la seva història recordant com aquest piano de cua ja estava present al Seminari en la seva infantesa i com havia quedat en desús i com, gràcies a l’esforç de diversos preveres, especialment Mn. Jordi Miquel Benavent, havia pogut ser recuperat.

El concert anà a càrrec de quatre músics vinculats a La Seu d’Urgell, Sr. Ricard Viliella (trompeta i piano); Sr. Joan Benavent (violí); Sr. Joaquim Boquet (viol·loncel) i Mn. Jordi Miquel (piano), que van interpretar diverses peces musicals del P. Antoni Soler, J.S. Bach, W.A. Mozart, F. Chopin, Mn. Enric Marfany Bons, i Carl Reineke.

Al final del concert l’Arquebisbe Joan-Enric va adreçar unes paraules de felicitació als intèrprets musicals i va destacar com la música és l’art més abstracte i sublim de totes les arts i com ens permet elevar l’esperit envers Déu, i destacà l’interès del Seminari i del Bisbat a donar continuïtat en aquella sala per a concerts de format petit, amb comoditat i proximitat als músics, bona sonoritat de la sala i que pot servir per promoure músics dels Pirineus i del país.

Compartir