Comença el Tridu Pasqual a Urgell

La Diòcesi d’Urgell va celebrar la Cena del Senyor el Dijous Sant, 29 de març, i es va iniciar així la celebració del Tridu Pasqual. Com a totes les esglésies i comunitats religioses de la Diòcesi d’Urgell, la Catedral de Santa Maria va acollir a les vuit del vespre la solemne celebració de l’Eucaristia del Dijous Sant. Fou presidida per l’Arquebisbe Mons. Joan Enric Vives i concelebrada pels Canonges i els sacerdots de La Seu d’Urgell, amb la participació dels seminaristes. A les 22.30,  es va iniciar la Vetlla d’Adoració del Santíssim Sagrament, exposat al Monument.
 
Mons. Joan-Enric va posar en relleu en la seva homilia els misteris que se celebren en aquest Dia Sant: la Institució de l’Eucaristia per part del Senyor Jesús, tot celebrant l’Últim Sopar amb els deixebles; el manament de la caritat i l’amor fratern, que ens porta a servir els altres tot rentant-los els peus i la institució del sacerdoci ministerial per voluntat del Senyor, que vol que, a través dels sacerdots, es faci present el seu Amor per tots els homes. Va parlar de l’Amor com una llum nova, perquè aquest Amor ho és tot. “Qui ha trobat l’Amor ha trobat el dó més gran, ha trobat el sentit més gran de la seva vida”. Va glossar les lectures explicant que si s’entra en la contemplació del Senyor, en aquest Dijous Sant, comprendrem la lliçó de l’Amor de Jesús; Ell és l’Amor, el viu i ens l’ensenya, i avui agenollat davant dels seus deixebles, rentant-los els peus, dóna com a Mestre i Senyor, la gran lliçó d’humilitat i de l’Amor radical que es fa servei als darrers i més humils.

Mons. Vives animà els fidels a viure amb intensitat aquest Tridu Pasqual i a tenir-hi presents especialment els pobres, els malalts, els empresonats, els refugiats i tots els qui pateixen en aquests dies. Va explicar que Ell vol quedar-se entre nosaltres amagat sota les espècies del Pa i del Vi eucarístic com a font de Vida per a tots els qui el cerquen.
En acabar, l’Arquebisbe rentà els peus a quatre persones d’edat i amb dificultats de mobilitat, acompanyat pels seminaristes de la diòcesi. La celebració es va cloure amb la senzilla processó amb el Santíssim Sagrament per l’interior de la Catedral fins al Monument i la seva adoració devota. 
A la nit, a dos quarts d’onze, molts fidels es van aplegar en les diverses Vetlles d’oració i adoració al Senyor que se celebraven a la diòcesi, rellegint les paraules del Senyor i el Mestre en el darrer sopar, tot recordant la pregària a l’hort de les Oliveres. També a la Catedral de Santa Maria, on van pregar molts fidels davant del Monument.
Compartir