Comença el Curs de Catalonia Sacra 2019 a la Vall d’Aran

Catalonia Sacra ha obert la inscripció per a la seva oferta anual de formació. El curs, sota la direcció del Dr. Marc Sureda, i que es composa de quatre sessions independents i itinerants, comença a la Vall d’Aran aquest divendres 25 i el dissabte 26.

En aquesta primera sessió de formació, que se centrarà en les esglésies de la Vall d’Aran, es farà la presentació del Curs 2019-20 de Formació de Catalonia Sacra, i després es faran diverses ponències de Dani Font, coordinador de Catalònia Sacra; Elisa Rosa, Responsable de Cultura del Conselh Generau; i Clara Arbués, Delegada de Patrimoni del Bisbat d’Urgell. També es duen a terme les visites de les esglésies de Santa Eulàlia d’Unha, Santa Maria d’Arties, Sant Andreu de Salardú, i l’Assumpció de Bossòst.

Aquestes sessions volen facilitar als participants la comprensió del patrimoni cultural de l’Església i donar eines per poder-lo explicar amb rigor. És una oferta formativa única per aprendre i gaudir del patrimoni.
Catalonia Sacra és una iniciativa dels bisbats amb seu a Catalunya. El seu propòsit és donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic vinculat a l’Església Catòlica, i ajudar a la seva visita. Aquest patrimoni, que representa una altíssima proporció de la riquesa patrimonial del territori, és el resultat de 2.000 anys de vinculació entre el cristianisme, la cultura, la identitat i l’espiritualitat del país.

Els destinataris són estudiants dels graus d’Història de l’Art i Història, Arqueologia i Arts cristianes; gestors d’equipaments patrimonials, particularment de titularitat eclesiàstica; guies turístics o persones interessades en el patrimoni cultural de l’Església. Els alumnes poden obtenir un certificat d’assistència al curs amb el qual es podrà acreditar haver cursat 2,5 crèdits en els estudis de grau o de màster de la Facultat Antoni Gaudí, després d’haver superat les activitats d’avaluació. L’acreditació es podrà fer una sola vegada per a cadascun dels estudis de grau o de màster. Per a més informació i consultes poden contactar amb l’àrea de formació de Catalonia Sacra al correu formacio@cataloniasacra.cat.

Les altres tres sessions de treball són el 9 de desembre a Sant Llorenç de Morunys, el 24 de febrer al Monestir de Bellpuig de Les Avellanes, i el 20 de març a l’església de Santa Maria de Barberà, a Barberà del Vallès.

Compartir