Clausura del XXIVè. Curs per a Organistes d’Església a Montserrat

Dels dies 22 al 27 d’agost va tenir lloc a l’Abadia de Montserrat el XXIVè. Curs per a Organistes d’Església que organitza l’Abadia de Montserrat i la Conferència Episcopal Tarraconense a través de la Comissió Interdiocesana de Litúrgia, Secció de Música. Va comptar amb una trentena de participants entusiastes, de Catalunya, les Balears, Perpinyà i diversos indrets d’Espanya.

El dissabte dia 27 d’agost l’arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives, encarregat de Litúrgia i Música de la Conferència Episcopal Tarraconense va presidir amb el Gà. Ramon Oranies OSB el lliurament dels Diplomes acreditatius, amb una sòbria i joiosa celebració a Montserrat, després de la Missa Conventual. Va remarcar el valor del ministeri dels organistes envers la litúrgia, ja sigui amb l’acompanyament dels cants, la música pròpia i el sosteniment del cant coral i el cant gregorià. Els agraí que es formessin, i animà les comunitats cristianes a prestar major atenció al servei dels organistes. 

Divendres dia 26 al vespre a la Basílica de Montserrat va tenir lloc un Concert d’orgue de Juan de la Rubia, professor del Curs d’organistes, que va presentar un repertori amb Bach, Franck, Vierne i Duruflé, acabant amb un tema improvisat. Aquest Concert és el que presentarà el dia 31 d’agost a Westminster Cathedral de Londres.

Compartir