Clausura del Mes Missioner extraordinari a la Diòcesi

El dijous 30 d’octubre es va clausurar a la Diòcesi el Mes Missioner extraordinari convocat pel Papa Francesc per a tota l’Església universal. A l’església de La Missió de La Seu d’Urgell es va celebrar una Eucaristia presidida per Mons. Luis Albeiro Maldonado Monsalve, Bisbe de la Diòcesi de Mocoa-Sibundoy (Colòmbia), Pare Sinodal al Sínode que s’ha clausurat el diumenge passat dia 27 a Roma sobre l’Amazònia, i concelebrada per l’Arquebisbe d’Urgell, els Vicaris generals de la Diòcesi, el Delegat de Missions, Mn. Jaume Soy, i altres preveres de la ciutat. Hi van assistir un bon grup de fidels amb presència de la comunitat latinoamericana de la ciutat de La Seu d’Urgell i les diverses comunitats religioses de la ciutat.

Mons. Maldonado va destacar en la seva homilia com tots els batejats han de saber redescobrir la gràcia del baptisme, ja que tots som “batejats i enviats”, tal com deia el lema del Mes Missioner extraordinari. Animà els cristians a saber reproduir en les seves vides les actituds de Jesús que és inquiet i camina amb els deixebles, els acompanya en una actitud d’amistat i de diàleg filial i els és mestre i guia en la vida.

El Mes Missioner s’ha viscut arreu de la Diòcesi amb diverses iniciatives i tal com diu el Sr. Arquebisbe en l’editorial del Full Dominical d’aquesta setmana “no es clausura pas l’esperit missioner de l’Església, ni la pregària missionera, ni l’interès per l’evangelització, ni la solidaritat amb les Esglésies joves, amb el seu clergat o les noves vocacions, o amb la seva infància. Al llarg de l’any hem de mantenir el fervor missioner, l’interès pel creixement de les comunitats cristianes. El mateix Papa Francesc ens ha invitat durant aquest Mes missioner extraordinari a resar perquè l’Esperit Sant susciti una nova primavera missionera per a tots els batejats i enviats per l’Església de Crist. I ha explicat en què consisteix la «missio ad gentes» de l’Església (la missió enfora, als no-creients o que encara no coneixen Crist) que “busca arribar a les perifèries, als ambients humans, als ambients culturals i religiosos encara aliens a l’Evangeli». Es manté viva i exigent la paraula de Jesús “Aneu a tots els pobles i feu-los deixebles meus, batejant-los en el nom del Pare i del Fill i de l’Esperit Sant, i ensenyant-los a guardar tot allò que us he manat” (Mt 28,19-20)”.

Compartir