Clausura de l’Any de la Misericòrdia i Consistori de Cardenals

El diumenge dia 20 de novembre, solemnitat de Crist Rei, el Sant Pare Francesc va clausurar l’Any de la Misericòrdia a la Basílica de Sant Pere del Vaticà. Va poder assistir-hi i concelebrar l’Arquebisbe d’Urgell Joan-Enric Vives. El Sant Pare estava acompanyat de forma preferent pels 21 nous cardenals creats en el Consistori del dia 19 de novembre, entre els quals hi ha l’Arquebisbe de Madrid i Vicepresident de la Conferència Episcopal Espanyola, S.Em. Carlos Osoro Sierra.

El dissabte dia 19 va tenir lloc el Consistori de creació dels nous cardenals al matí, i a la tarda la visita popular als nous cardenals que van rebre «el calor», visita di calore, del poble romà i dels seus familiars i amics. A la nit l’Ambaixador d’Espanya davant la Santa Seu va oferir un sopar d’honor al nou cardenal a l’Amabaixada d’Espanya davant la Santa Seu, al qual també hi va ser convidat el Copríncep d’Andorra. El govern espanyol hi estava representant a través de l’Excm. Sr. Ministre de Justícia, Rafael Català. 

A l’Eucaristia de la solemnitat de Crist Rei, el Sant Pare va dir: «Demanem també nosaltres el do d’aquesta memòria oberta i viva. Demanem la gràcia de no tancar mai la porta de la reconciliació i del perdó, sinó de saber anar més enllà del mal i de les divergències, obrint qualsevol possible via d’esperança. Com Déu creu en nosaltres, infinitament més enllà dels nostres mèrits, també nosaltres som cridats a infondre esperança i a donar oportunitat als altres. Perquè, tot i que es tanca la Porta Santa, roman sempre oberta de bat a bat per a nosaltres la veritable porta de la misericòrdia, que és el Cor de Crist. Del costat traspassat del Ressuscitat brolla fins a la fi dels temps la misericòrdia, la consolació i l’esperança.»

Compartir