Celebració i reconeixement pel servei pastoral

Ponts i els pobles propers han celebrat aquest diumenge 19 d’abril una gran festa per agrair la tasca com a prevere i amic de Mn. Bonifaci Fortuny, un reconeixement als més de 25 anys que porta servint a Ponts i els pobles de la zona: Guardiola, Plandogau, Vilamajor, Mirambell, Vilalta, l’Alzina, Bellfort, Gualter, Palau, Pallerols, El Puig, La Torre, Polig, La Serra, Tiurana-Solers, Cluella i Vilaplana.
Una celebració que ha començat al migdia amb la missa d’Acció de Gràcies que ha tingut lloc a l’església de Santa Maria de Ponts, presidida per Mn. Bonifaci, i concelebrada per Mn. Josep Sauter, el diaca Mn. Josep Caba i Mn. Jaume Mayoral. Una eucaristia solemnitzada pels cants de la Coral Pontsicana, amb una església que ha quedat petita per acollir als molts fidels de Ponts i de la zona del Mig Segre que han volgut participar de l’acte, entre ells la majoria dels alcaldes i representats de les entitats que han manifestat l’agraïment a la seva tasca. Durant aquests més de vint-i-cinc anys Mn. Boni (conegut així popularment per la gent) ha celebrat molts sagraments, ha presidit moltes eucaristies i aplecs, ha participat de molts actes tradicionals, i a fet costat a moltes iniciatives populars i culturals.
Al final de l’eucaristia pasqual ha agraït la celebració i a manifestat la seva il•lusió de continuar treballant i fent la seva feina de capellà, que aquesta celebració li dona encara més forces i ganes de treballar per al Regne de Déu. Les pregàries han recollit, per part d’un seguit de fidels, la seva tasca pastoral i humana, també se li ha fet arribar la felicitació enviada pel Sr. Arquebisbe Joan-Enric: «Moltes felicitats Mn. Bonifaci per aquests 25 anys al servei de les Parròquies de Ponts i de l’entorn. Són ja molts anys de servei al Poble de Déu a semblança del Bon Pastor: Enhorabona! En dono gràcies a Déu amb la Parròquia de Ponts i m’uneixo a la vostra acció de gràcies. Amb la meva benedicció i afecte en el Crist«. La celebració s’ha acabat amb una fotografia de família per poder recordar aquest moment. També s’ha ofert als assistents una petita estampa per recordar aquest diada i tot seguit un refrigeri que ha posat el punt i final d’una diada ben emotiva per Mn. Bonifaci i també per la gent de Ponts i rodalies.
Aquestes iniciatives que surten dels fidels aquí i també en molts altres indrets del Bisbat, apunten a la bona tasca i feina feta per molts dels nostres preveres en la maduresa de la seva vida i del seu servei al Bisbat, un exemple que ens esperona als preveres que seguim el seu camí i que també ens toca servir a la nostra gent, des de l’exemple d’entrega i disponibilitat que ells han tingut sempre.

Compartir