Celebració dels Beats màrtirs d’Urgell

Tota la Diòcesi d’Urgell celebra avui dia 13 d’agost amb molta joia i devoció la memòria dels beats Mn. Josep Tàpies i sis companys preveres urgel·litans màrtirs a Salàs de Pallars en la persecució religiosa per odi a la fe que va tenir lloc als inicis de la guerra civil espanyola. El Papa Benet XVI els va declarar beats en una cerimònia a Sant Pere de Roma el 29 d’octubre de 2005, el mateix any que ell va ser elegit pontífex de l’Església. Es tracta dels Beats:

  • Mn. Josep Tàpies i Sirvent (nascut a Ponts el 1869)
  • Mn. Pasqual Araguàs i Guardia (El Pont de Claverol, 1899)
  • Mn. Silvestre Arnau i Pascuet (Gòsol, 1911)
  • Mn. Josep Boher i Foix (Sant Salvador del Toló, 1887)
  • Mn. Francesc Castells i Brenuy (La Pobla de Segur, 1866)
  • Mn. Pere Martret i Moles (La Seu d’Urgell. 1901)
  • Mn. Josep Joan Perot i Juanmartí (Boulonge –França, 1877)

A la Catedral de Sta. Maria, on reposen les despulles dels Beats màrtirs, a les 11h i a les 20h, tindran lloc les celebracions de l’Eucaristia,i en acabar, un senzill però emotiu acte de veneració presidit pel Vicari General i Rector de la Parròquia de St. Ot, Mn. Ignasi Navarri.

També a altres llocs de la Diòcesi es va fer memòria agraïda dels Beats màrtirs urgellencs, especialment a les parròquies on havien nascut o havien servit.

A la web diocesana hi trobareu les biografies i la Carta pastoral que va escriure l’Arquebisbe d’Urgel Mons. Joan-Enric Vives: «Set sacerdots d’Urgell, Màrtirs del Crist», que ens pot ajudar a conèixer la vida d’aquests exemplars màrtirs de la fe cristiana.

Més informació a:

Set sacerdots d’Urgell, Màrtirs del Crist

Carta Pastoral de Mons. Joan-Enric Vives i Sicília, bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra: «Set sacerdots d’Urgell, màrtirs de Crist»


Compartir